Haberler

Hüda Par'dan MHP'li Başkana Tepki

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün İslam alimleri Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyit Rıza hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün İslam alimleri Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyit Rıza hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün İslam alimleri için sarf ettiği 'hain' ve 'işbirlikçi' sözlerine tepki gösteren Mehmet Şirin Çağlayan, Sözlü'nün sarf ettiği ifadelerin ancak kendisine ve aynı zihniyette olanlara yakışan ifadeler olduğu belirtti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'nün açıklamalarının hakaret ve saldırı olarak nitelendiren Çağlayan, "MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün İslam alimleri Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyit Rıza'ya yönelik sarf ettiği cümleler hakaret, haddini aşan ve küstahça sarf edilen ifadelerdir. Cumhuriyet rejiminin mağdurları olan bu şahsiyetlere yönelik sarf edilen kelimeler, aynı zamanda dindar halkımızın değerlerine yönelik yapılan ve edebini aşan bir hakaret ve saldırıdır. Bu küstahça kelimeler sarf edilirken alkış tutanlar da işlenmiş olan suça ve yapılan küstahlığa ortaklık yapmışlardır. Hüseyin Sözlü'nün Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyit Rıza'ya yönelik sarf ettiği 'hain ve işbirlikçi' şeklindeki sözleri, ancak bunu söyleyen ve bu şekilde düşünenlere yakışan ifadelerdir. Sözlü'nün, tüm kamuoyu önünde başta hayatlarını İslam'a hizmet etmeye adayan bu şahsiyetlerin şahsi manevilerinden ve tüm Müslüman halktan özür dilemesi gerekir" dedi.

Yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu kaydeden Çağlayan, "Verdikleri mücadele ile topluma ışık olan ve yön veren şahsiyetlere yapılan bu hakaret kabul edilemez. Bu noktada halkımızın aynı düşünceleri taşıdığına eminiz. Bu nedenle, bu şahsiyetlerin sevgi ve muhabbetlerini yüreklerinde taşıyan halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının bu yöndeki tepkilerini ortaya koyması gerekiyor. Temennimiz bir daha ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'nün, ne de başka birilerinin toplumumuzun değerlerini hedef alan bu ve buna benzer hakaret içeren davranışlarda bulunmamasıdır. Bunun yanı sıra, MHP'li Belediye Başkanı olması hasebiyle, eğer aynı düşünceleri taşımıyorlarsa, MHP'nin ve teşkilatlarının olaya müdahale etmelerini ve Sözlü hakkında gereken uygulamaları devreye koymalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Hüseyin Sözlü Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (1)

Cemil Burcam:

Vatanı milleti bölmek için kan döken katillere, o katillere yıllarca gözyuman hainlere böyle tepki göstermiyorsunuz. Sizin için ne önemli. Yazık

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title