Haberler

HÜDA-PAR Başkanı: Sokağa Kendimizi Savunmak İçin Çıktık

Güncelleme:

Diyarbakır'daki Kobani olaylarında çok sayıda mensubunu kaybeden HÜDA-PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu canlı yayında açıklamalarda bulundu.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CNN TÜRK'te 360 Derece programında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Diyarbakır'daki Kobani olaylarında sokak savaşının diğer kanadı olan HÜDA-PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ; Kobani olayları, Çözüm süreci, HÜDA-PAR ve PKK ilişkisine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, "Bizim tabanımızdaki insanlar bu olayların içinde vardı. Bizim tabanımız evlerinde iş yerlerinde otururken saldıra uğradılar. Dolasıyla olayların içerisinde bu şekilde varlar. Sokakta yoklar. Bize hep IŞİD'İn, El nusra'nın uzantısı yaftalarını yapştırdılar. Ama bizim onlarla işimiz yok." ifadelerini kullandı.

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Şirin Payzın'ın sorularına şu cevapları verdi:

*Neden sokaktaydınız?

Biz orada yaşıyoruz. Biz hiç bir yeri yakmadık, yıkmadık. Basında şöyle bir yaklaşım var. Hüdapar ile BDP tabanı arasında bir çatışyma var gibi gösteriyorlar.

Aslında olaylar çok farklı. Bize ylapılan saldırıların bilançosu yaklaşık 100.

Sokakta iki partınin tabanı karşı karşıya gelmiş gibi bir algı var, bu yanlış.

*Sizin tabanınız sokakta yok muydu?

Bizim tabanımızdaki insanlar bu olayların içinde vardı. Bizim tabanımız evlerinde iş yerlerinde otururken saldıra uğradılar. Dolasıyla olayların içerisinde bu şekilde varlar. Sokakta yoklar.

*Polisle işbirliğiniz var mı?

Polisle işbirliği yaptımğımız doğru değil. HDP kendi tabanlarını sokağa çağırdıklarında biz bize saldırı yapılma ihtimalini değerlendirdik. Bu güçlü bir olasılıktı. Bize hep IŞİD'İn, El nusra'nın uzantısı yaftalarını yapştırdılar.

*Hüda Par'ı hedeflerine koyduklarını nereden çıkardınız?

Bize hep El nusra'ya adam gönderiyorlar diyorlar. böyle bir şey olmadığını kendileri de çok iyi biliyorlar. IŞİD ile El Nusra ile ilişkimiz olamaz. Bu gösterilerde polis olayları yatıştırmaya yetmedi, bize yapılan saldırılar polisin yanında gerçekleşti.

*Sizleri karşı karşı ya mı getirmek istiyorlar?

Birelir bunu yapıyor olabilir. Fakat HDP'lilerin söyledikleri keşke doğru olsaydı. Demirtaş dün konuştu, şiddet dursun dedi. Ama ondan sonra Bingöl'de bir parti üyemiz saldırıya uğradı. Demirtaş bugün de bu olaylara provokasyon demiş. Bu provokasyon varsa bunu yapan da PKK'dır.

*Çözüm sürecine bakışınız?

Süreç başladığından bu yana biz çözüm sürecini önemsediğimiz söyledik. Değerli bir yaklaşımdır, kan akmasın artık dedi. Fakat süreci bazı itirazlarımız da yok değil.

*PKK-Hizbullah çatışması mı bu?

Şu ana kadar Hizbullah meydanda yok, bundan sonra da meydana çıkar mı bilemem. Biz ayrı bir legal siyasal partiyiz. Ben Hüda Par'ı temsil ederim. Hizbullah adına söz söyleme yetkim de yok. Onların ne yapacağını da bilemem. Şu ana kadar olan şudur, HDP'liler bizim arkadaşlarımıza saldırmıştır. Bir çok insana saldırmışlardır. Hatta sadece bize değil, yanındaki arkadaşın kılık kıyafetinden dolayı da saldırmışlardır.

*Kobani meselesi

Kobani'den kaçan insanlara ilk önce biz yardıma koştuk. Biz bu yardımların reklamını yapmıyoruz. IŞİD ile PYD arasında alan kapma savaşı var, bu savaş bizim savaşımız değil. Herhangi birinin safında yer almamız da mümkün değil.

*Sizin yöneticilerinizin IŞİD'e destek verdiği söyleniyor?

Partimizin yetkili organlarından hiç kimsenin böyle bir demeci açıklaması olamaz, olmamıştır. silahlanıp IŞİD'e karşı savaşmamızı istiyorlarsa biz bunu yapmayız.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (102)

amedi:

siz bu güne kadar hüda-par tarafından yakılan hdp binasını, taşlanan yakılana araba, ev; talan edilen banka iş yeri; kapatılan kepenk gördünüz mü? anlayın işte kim barış istiyor kim savaş. . .

99
113
yanıtYanıtla
amedi:

tamamen doğru açıklamalardır, bütün bunları bizzat ben yaşadım.

76
104
yanıtYanıtla
zeki:

Nickini değiştir bari. Amedin adını kirletme. Mesela tırşıkçı olsun Nickin.

yanıt0
yanıt0
değişik:

sizi tüm türkiye biliyor hatta dünyada biliyor. bir siz kendinizi bilmiyorsunuz?

yanıt0
yanıt0
HİZBULLAH:

Hüdaparın bir çok etkinliği oldu kimseye bir fiske bile vurulmadı ama pkk cenahı her eyleminde yakıp yıkıyor. Fitne peşinde olanı kim görelim. Bütün ölümler kendi parti binalarının önünde oluyor, bu demek oluyor ki saldıran pkk. PKK''nin hüda par binası önünde ne işi var???

102
58
yanıtYanıtla
Kayserili:

YALANCI, SENİN PARTİDEN BİR YÖNETİCİ TWİTTERDAN DEDİKİ BİZ EL NUSRAYI DESTEKLİYORUZ DEDİ. KİME MASAL ANLATOIYROSUN HÜRDAPAR?

47
93
yanıtYanıtla
YUSUF:

Nerede yazıyor göster bizde bilelim iftira at izi kalsın değilmi şerefsiz pkklı.

yanıt0
yanıt0
KILIÇ:

BU PARTİYİ DESTEKLİYORUM ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE ÖZALDA KÜRT İDİ AMA CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ TÜRKÜM AMA PATİ GÖRÜŞLERİMİ YANSITIYOR,

63
69
yanıtYanıtla
kapkara:

böyle hüdapara saygılarımı sunarım. . .

78
48
yanıtYanıtla
BAYATLI:

Onlarda şeriat tarikat rüyası görmesinler, milletler bunların yüzün çok çekti. Artık hak, ahlak ve huzurf ve hukuk istiyoruz, zehirli haplarını millete ''din iman'' suyu ile yutturmaya kalkmasınlar. . .

55
60
yanıtYanıtla
Tüm 102 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title