Haberler

Hücumbot ile Denizaltı Bodrum'a Demirledi

Askeri gemiler 'Beyaz Fırtına Tatbikatı' için İzmir'e geldi - EKHÜCUMBOT İLE DENİZALTI BODRUM'A DEMİRLEDİDeniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Beyaz Fırtına 2016 tatbikatına katılan bir denizaltı ile TCG Poyraz hücumbotu, Muğla'nın Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne yanaştı.

Askeri gemiler 'Beyaz Fırtına Tatbikatı' için İzmir'e geldi - EK

HÜCUMBOT İLE DENİZALTI BODRUM'A DEMİRLEDİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Beyaz Fırtına 2016 tatbikatına katılan bir denizaltı ile TCG Poyraz hücumbotu, Muğla'nın Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne yanaştı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ziyaretin gerçekleştiği öğrenildi. Türk Donanmasına ait TCG Poyraz Hücumbotu ile Bodrum'a gelen Aksaz 2'ci Muhrip Filotillası Komodoru Dz. Kur. Alb. Aykar Tekin ile TCG Poyraz Komutanı Dz. Bnb. Berke Uraz, Kaymakamlık ile Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Komutanlar, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile sohbet ederek karşılıklı hediye alışverişinde bulundu. TCG Poyraz Hücumbotu'nun halkın ziyaretine yarın (perşembe) açılacağı öğrenildi.

MAYIN AVLAMA GEMİSİ İSE EDREMİT'TE

Tatbikata katılan TCG Akçay adlı mayın avlama gemisi ise Edremit'in turistik mahallesi Akçay açıklarına demirledi. Gemi Komutanı Dz. Kd. Yzb Abdullah Yıldız ve Başçarkçısı Dz. Kd. Yzb. Güven Gümüş, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'yı ziyaret etti. Erdek'teki Mayın Filo Komutanlığı'na bağlı M 270 numaralı TCG Akçay Mayın Avlama Gemisi, gün boyunca halkı ziyaretine açıldı.

Kaymakam Sırmalı ve Başkan Kamil Saka, beraberindeki 19 Piyade Tugay Komutanı Vekili P. Alb. Ender Tufan, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Edremit Liman Başkanı Şakir Akova ile geçen ay şehit düşen J. Uzm Çvş. Aycan Özdil ve Tnk. Uzm Çvş. Öcan Mutlu'nun ailelerinin eşliğinde TCG Akçay Gemisi'ne iade-i ziyarette bulundu. Gemi Komutanı Dz. Kd. Yzb Abdullah Yıldız'dan bilgi alan protokol üyeleri, daha sonra geminin anı defterini imzaladı. Kaymakam Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka, Gemi Komutanı Dz. Kd. Yzb. Yıldız'a Akçay'ın simgesi Sarıkız ve bölgenin geçim kaynağı zeytin resimlerinin bulunduğu işlemeli tepsilerden hediye etti.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, ilçenin turistik Akçay Mahalllesi ile aynı adı taşıyan TCG Akçay Gemisi'nin ilçeye gelmesinin ve halka açılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Başkan Saka ise "Akçay Mahallemizin adını taşıyan TCG Akçay Gemisi'ni ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Şehit ailelerimiz ile birlikte gemiyi ziyaret ederek bilgi aldık. Geminin vatandaşlarımızın ziyaretine açılmış olması da son derece önemli. TCG Akçay Gemisi'nin ilçemize gelmesinde emeği olan yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

Gün boyu ziyarete açık olan gemide Akçay iskelesinden teknelerle taşınan vatandaşlara gemi gezdirilerek faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Akçay Muğla İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
title