Haberler

Hücrede Tutuklu Kadına Çırılçıplak İşkence Yaptılar

Güncelleme:

4 çocuk annesi Tabitha Gentry, polisten gördüğü şiddet kayıtlarıyla dava açmaya hazırlanıyor. 31 yaşındaki kadın, ayrıldığı eşi ile kavgasının çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle polis tarafından uyarıldıktan sonra, polise karşı geldiği gerekçesiyle gözaltına alınıyor. Elleri arkadan kelepçelenen kadın, Floyd County Şerif departmanına bağlı karakola getiriliyor. Karakolda dört memurun yanında görülen Gentry, birkaç dakika sonra görevliler tarafından itilip kakılmaya başlıyor. Gentry'nin avukatı, video kaydında ses olmadığı için arada sözlü bir tartışma yaşanıp yaşanmadığı konusunu, müvekkilinin jest ve mimiklerinden mümkün olmadığını söylüyor.

YAKA PAÇA HÜCREYE GÖTÜRÜLÜYOR

Polislerin yazdığı raporda Gentry'nin sarhoş olduğu ve küfür ettiği belirtilse de uygulanan müdahalenin insanlık dışı olduğunu belirten avukat bunu doğru olmadığını söylüyor. Yaşanan arbedenin ardından yaka paça hücreye götürülen kadın, burada ikisi erkek dört polis memuru tarafından yere yatırılıyor. Önce ayakkabıları çıkartılan kadının, üzerinde hiçbir kıyafeti kalmayana dek bu işlem sürüyor.

HÜCRENİN KÜÇÜK PENCERESİNDEN İÇERİYE BİBER GAZI SIKILIYOR

Gentry'nin avukatı Laura Landenwich, ortada "çıplak arama" yapılacak bir durum olmadığını bununla beraber çıplak aramanın bu şekilde yapılamayacağının altını çiziyor. Kapatıldığı hücrede çırılçıplak bırakılan kadının kıyafetlerini geri istediği, bu sebeple bağırdığını söyleyen avukat Landenwich, müvekkilinin başka bir işkenceye maruz bırakıldığını gösteriyor. Kıyafetlerini geri istediği için kapıya vuran kadın, hücrenin kapısındaki küçük pencereden içeri biber gazı sıkılarak uzaklaştırılıyor. 31 yaşındaki Gentry, kendini hücrenin diğer köşesine atarak kaçıyor.

40 DAKİKA BOYUNCA ÇIRILÇIPLAK TUTULUYOR

Kaydın ilerleyen dakikalarında hücrenin kapısı aralanıp kadına battaniyeye benzer bir örtü veriliyor. Ancak avukat Landenwich müvekkilinin üzerine sıkılan kimyasalla yaklaşık 40 dakika boyunca çırılçıplak tutulduğunu ve bunun vücuduna zarar verdiği belirtiyor.Hücreden üzerindeki örtü ile çıkarılan kadının koridorda diğer tutukluların arasından bu şekilde geçirildiğini, örtünün çıplak bırakılan kadının vücudunu tam kapatmadığı için bunun son derece küçük düşürücü olduğunu belirten Landwich, müvekkilinin tutulduğu koğuşun hijyenik olmayan durumunun da altını çiziyor.

AYNI KARAKOLA ÇOK SAYIDA ŞİKAYET GELDİĞİ BELİRTİLİYOR

Hücrede tuvalet bulunmadığından içeride bulunan kişilerin tuvaletini, yerde bulunan gidere yapmak zorunda bırakıldığı, diğer görüntülerde başka kişilerin de çırılçıplak soyularak saatlerce içeride bekletildiğini ve tahliyelerinin ardından hiçbir temizlik işleminin yapılmadığını belirten avukat Landwich, bunun büyük bir sağlık tehtidi olduğunu belirtiyor.Dava açılacağının duyulmasının ardından aynı karakol için çok sayıda şikayet geldiğini belirten Landwich burada yapılan uygulamaların cinsel aşağılama olduğunu söylüyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Indiana Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (73)

deniz kaya Mühlen str 5 -48431-rheinekarakedi:

Tayyipten ornek almislardir. Baktilar Tayyip nekadar zulum ederse okadar Oy topluyor bizde bundan sonra Tayyip politikasi yapalim demislerdir.

42
66
yanıtYanıtla
...ndr_hh@live.de:

Ah be zeki denizcik, o kadar zekisin ki hem kafana saksi düsse Sayin Basbakanimizdan bileceksin hem de tutmus ortaliga acik adresini vermissin... :))) Cok zekisin coookkk... :)))

yanıt0
yanıt0
seda:

bizde polis,onlarda police:)tek bir harfin aramızda lafı olmaz.tek fark oradakı hükümet bunun cezasını fazlasıyla sorar.bızde ise örtbas edilir.

38
29
yanıtYanıtla
canakkalelicelenlisamet@gmail.com:

Ama yinede kotu olan turk polisi dimi?

43
23
yanıtYanıtla
Şaşırmışsınız sizdilekbzkrt88@gmail.com:

Zaten başımıza ne geliyorsa kötüyü örnek gösterdiğimizden geliyor başımıza Amerikanın ya da başka bir ülkenin polis teşkilatının yaptığı yanlışlar Türk polisinin doğru olduğunu mu gösteriyor şaırmayın

yanıt0
yanıt0
BAHTINUR AKTÜRK:

hani nerde amerikanın insan hakları

45
1
yanıtYanıtla
mustik2ipnesi2@hotmail.com:

Bizde olsaydı tüm avrupa devletleri ve amerika kınardı. İki yüzlü pislikler.

39
1
yanıtYanıtla
safa:

gavurdan dost olmaz. acımasızlıklarını her fırsatta gösteriyorlar. allah bunların ellerine kimseyi düşürmesin.

32
7
yanıtYanıtla
034:

Şu amarikalıların hiç kafası çalışmıyor mesela türkiyede olsaydı çocuğu hemen ekmek almaya gönderirlerdi...polise karşı..

31
7
yanıtYanıtla
/tabl:

aynısını çapulculara yapacaktık

17
20
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title