Haberler

Hububatçılar Yeni Pazarlara Açılıyor

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Batallı: "Yeni pazar olarak belirlediğimiz Afrika, Uzakdoğu ve ABD'de etkin tanıtım çalışmalarını sürdüreceğiz"

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, sektör için yeni pazarlar olarak belirledikleri Afrika, Uzakdoğu ve ABD'de etkin tanıtım çalışması yapacaklarını bildirdi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında Batallı'nın başkanlığında gerçekleştirilen Türkiye Hububat Bakliyat Sektör Kurul toplantısında, komşu ülkelerde yaşanan olayların ihracatı olumsuz etkilememesi için alınacak önlemler ele alındı.

Batallı, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de yetişen sektörle ilgili ürünlerin dünya pazarlarında hak ettiği şekilde pazarlanması için uygulanan stratejilerin geliştirilmesi, ihracatçıların mevcut pazarlarının korunması ve hedef pazarlarda etkin çalışmalar yapılması yönünde çeşitli kararlar aldıklarını belirtti.

Afrika, Uzakdoğu ve ABD'nin sektör için önemli pazarlar olduğunu ifade eden Batallı, "Yeni pazar olarak belirlediğimiz Afrika, Uzakdoğu ve ABD'de etkin tanıtım çalışmalarını sürdüreceğiz. Diğer taraftan dünyanın önemli yardım kuruluşlarıyla görüşerek sektörümüzle ilgili ürünlerin acil yardım paketleri içerisine alınması, alınanların da miktarının arttırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Dünya pazarlarında markalaşmış ürünlerin tercih edildiğine dikkati çeken Batallı, tanıtımı yapılan ürünlerin markalaşmış olmasının ihracatı kolaylaştıracağını ve hak ettiği fiyattan pazarlanacağını vurguladı.

Türkiye'ye ve markalarına güven oranının yüksek olduğunu dile getiren Batallı, şunları kaydetti:

"Markalaşmak bu anlamda önemli. Güçlü ve büyük Türkiye, varlığını bu anlamda dünya pazarlarında da hissettirmektedir. Artık Türk ürünleri markalarıyla tercih ediliyor hale geldi. 2023 vizyonu için ortaya konulan hedeflere ulaşabilmenin en önemli yolu elbette dünyaca tanınan markalarımızla yol almaktır. Üreticilerimizin bu anlamda markalaşma çalışmalarını destekliyoruz." - Gaziantep

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Afrika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title