Haberler

Huawei, 5g Testinde 3.6 Gbps Hıza Ulaşmayı Başardı!

5G çalışmalarında Çinli Huawei, doğal koşullardaki ilk testi gerçekleştirdi.

5G çalışmalarında Çinli Huawei, doğal koşullardaki ilk testi gerçekleştirdi.

Son zamanlarda oldukça hız kazanan 5G çalışmaları, Çinli Huawei ve Japon telekom devi NTT DOCOMO işbirliği ile laboratuvar ortamından çıkarılarak ilk doğal koşullardaki testleri gerçekleştirdiler.

5G ile 3.6 Gpbs hıza ulaşıldı!

Geçtiğimiz günlerde yapılan 5G'nin ilk geniş ölçekli alan testlerinde aynı anda 24 cihaz 5G ağını kullandı. Gerçek dünyada yapılan ilk 5G testinda şirket 6 GHz frekansında yapılan yayında en yüksek 3.6 Gpbs hıza ulaşmayı başardı.

Halihazırda kullanılan en yüksek veri indirme hızından dört kat daha hızlı olan 5G için Huawei ayrıca bu test esnasında veri indirme hızı ortalama olarak 1.34 Gpbs seviyesinde olduğunu yaptığı açıklamada belirtti.

Nokia ise daha önceleri laboratuvar ortamında gerçekleştirdiği 5G testinde 73 GHz frekansında 10 Gbps hıza, Samsung ise 28 GHz frekansında 7.5 Gbps hıza ulaşabilmişti. Ancak Huawei'nin elde ettiği sonuçlar günlük hayatta kullanmaya daha yakın yapılan testler ile elde edilmiş durumda.

Geliştirme çalışmalarının devam ettirildiği 5G için standartların 2018 yılında netleşmesi ve en erken 2020 yılında 5G'ye geçişin başlanması bekleniyor.

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title