Haberler

HSYK'ya Tebrik Kılıfıyla Tehdit!

Yeni seçilen HSYK üyeleri; kutlama bahanesiyle aranıp “Hayırlı olsun” denildikten sonra “Bu işin peşini bırakmayız” diye üstü kapalı tehdit ediliyor.

12 Ekim'de sandıkta hüsrana uğrayan "Paralel Yapı", pes etmiyor. Yeni seçilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri; kutlama bahanesiyle aranıp "Hayırlı olsun" denildikten sonra "Bu işin peşini bırakmayız" diye üstü kapalı tehdit ediliyor. Bu durumu değerlendiren Yargıda Birlik Platformu (YBP) Sözcüsü Abbas Özden, paralel yapının 'Gözümüz üzerinizde' mesajı verdiğini söyledi. Özden, "Örneğin YARSAV Başkanı, Yargıtay Başkanı veya böyle yetkili kişiler arayarak 'hayırlı uğurlu olsun' demiş. Ardından 'biz bu işin takipçisi olacağız' Gözümüz üzerinizde. Haksızlık, hukuksuzluk yapacak mısınız?' mesajı vermiş. Bu türden benzeri mahiyette sorular var. Kurul üyesini çıkıp da birinin tehdit etmesi söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.

Ebru Karatosun ANKARA

Kaynak: NetGazete.com / Güncel

Abbas Özden Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title