Haberler

HSYK Üyeliği Seçimi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 10 asıl ve 6 yedek üyesini belirlemek üzere 13 bin 994 hakim ve savcının oy kullanacağı seçimin İstanbul ayağı, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı, 12 Ekim 2014 Pazar günü adli ve idari yargı hakim ve savcıları arasından yapılacak HSYK üyeliği seçimiyle ilgili, İstanbul'daki sandık alanının belirlenmesi amacıyla toplantı yaptı.

Toplantı sonunda alınan kararda, YSK Başkanlığı'nın 13 Eylül 2014 tarihli genelgenin 15. maddesinin "sandık alanı, il seçim kurulunca belirlenir" hükmüne göre, sandık seçmen listelerinin sandık numaralarına göre SEÇ-SİS'ten alınması nedeniyle oy verme yeri, İstanbul Adalet Sarayı olarak belirlendi.

HSYK üyeliği seçiminin İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılması kararının birer örneği İstanbul'daki Cumhuriyet başsavcılıklarına gönderildi. Seçimin İstanbul ayağı, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, restoranların bulunduğu 9. katta gerçekleştirilecek.

Adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye, idari yargıdan 3 asıl 2 yedek üyenin belirleneceği ve üyelerin 4 yıl görev yapacağı HSYK seçimlerinde, Yargıda Birlik Platformu ile Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) desteklediği adaylarla seçime bağımsız girdiğini belirten adaylar olmak üzere, adli yargıdan 45, idari yargıdan ise 16 aday yarışacak.

Oy verme işlemleri

İl seçim kurulları, oy kullanacak hakim ve savcı sayısına göre, kamu görevlileri arasından seçilecek bir başkan, dört asıl ve iki yedek üyeden oluşan sandık kurullarını oluşturdu. Hakim ve savcılar, sandık ve il seçim kurullarında oyların sayım, döküm ve seçim tutanaklarının birleştirilmesi çalışmalarını izleyebilecek, sonuç tutanaklarından örnek alabilecek.

Seçimde, her il bir seçim çevresi olacak. Adli ve idari yargı hakim ve savcıları, görev yaptıkları yerin bağlı olduğu il seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacak. Adli yargı hakim ve savcıları adli yargı adayları için, idari yargıda görev yapan hakim ve savcılar ise idari yargı adayları için oy verecek.

Oy pusulaları

Adayların soyadı esas alınarak alfabetik sıraya göre sıralanıp liste halinde düzenlenecek ve isimleri karşısında oy kullanma tercihini belirtecek boş kutucuk bulunan birleşik oy pusulaları, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı mevcut kağıtlara bastırıldı.

Adli ve idari yargı oy pusulası şeklinde seçmen sayıları dikkate alınmak suretiyle ve yüzde 5 fazlasıyla 50'lik paketler halinde il seçim kurullarına gönderildi.

Oy kullanma

Yargıtay, Danıştay, HSYK ve Adalet Bakanlığı'nda görev yapan hakim ve savcılar ile yurt dışındaki hakim ve savcılar Ankara'da, geçici yetki ile bir başka yerde görevlendirilenler ise bulundukları yerde oylarını kullanacak.

YSK, il seçim kurullarından seçim türüne göre gelen sonuç bildirme tutanaklarındaki oyları toplayarak tutanakla birleştirecek ve en fazla oy alan adayların sırasıyla asıl ve yedek üye olarak seçildiğini belirleyecek. Oylarda eşitlik halinde YSK, aralarında ad çekme suretiyle sıralamayı tespit edecek. Sonuçlar kesinleştiğinde, seçilmiş olanlara YSK Başkanı tarafından tutanak verilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title