Haberler

HSYK Teklifinde Maddeler Üzerindeki Görüşmelere Geçildi

TBMM Adalet Komisyonu'ndaki HSYK kanun teklifine ilişkin görüşmelere devam ediliyor.

TBMM Adalet Komisyonu'ndaki HSYK kanun teklifine ilişkin görüşmelere devam ediliyor. Komisyonda maddeler üzerindeki görüşülmelere başlandı.

TBMM Adalet Komisyonu, Başkan Ahmet İyimaya'nın başkanlığında toplandı. Maddelerin geçilmesinin ardından söz alan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, paralele yapıya dikkat çekerek, "Ben 2009'dan beri anlatıyorum. Bu çeteleşme, bu örgütlenmeye dikkat çekmeye çalışıyorum. Ben bunları tespit ettim hatta yargılandım" diyerek şöyle devam etti:

"Bu öyle bir örgütlenme ki kendi istihbaratı, kendi adaleti, kendi ekonomisi bile var. Öyle güçlüler ki yıllarca sol gruplara karşı mücadele etmiş birini bile sol grubun üyesiymiş gibi mahkum ettiler. Evet Hanefi Avcı'yı kastediyorum tamamen karşısında olduğum biri ama bu grup gücünün göstermek kendini kanıtlamak için bunu bile yaptı. Aynı olan Sinan Aygün'de Haberal'da, Balbay'da görüldü. Adamlar, bilgisayarlar kayıtlarını kendilerine göre düzenlediler, eklemeler, çıkarmalar yaptılar. Karşınızda bir kurum, bir kuruluş, bir örgüt olsa buna karşı mücadele etmeniz kolay. Ama bunların nerede, nereye kadar sızdığını bilemiyorsunuz. Bence iyi düşünüp hareket edin, bu karşınızdaki basit bir yapı değil. Bugün bu düzenleme ile bu yapıdan temizlemeye çalıştığınız, yerlerine yenilerini getireceklerinizin de kim olduğunu bilemeyebilirsiniz."

-"MİLLETİN DEĞİL PARTİNİN MAREŞALİ OLACAK"-

Gök'ün ardından söz alan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, yapılan düzenlemenin Anayasa'ya, kuvvetler ayrılığına ve evrensel ilkelere aykırı olduğunu savunarak, "Önümüzde yargı içindeki bir çeteyi bertaraf etme çabasının dışında bir şeyler var. Bu kanun teklifi belli ki 17 Aralık'taki operasyonları durdurmak için Meclis'e getirilmiştir" dedi.

MHP'li Bal şöyle devam etti:

"Kamuoyunda, "düzenlemelerin operasyonları örtmek için yapıldığı ve yargının bir kişiye teslim edildiği' algısı var. Sayın Bakan başarılı olursa milletin değil partinin mareşali olacaktır. Başarısız olursa gideceği yer yüce divan olacaktır. Hiç kimse kusura bakmasın açık konuşuyorum. Yargı dün "ak' dediğine bugün "kara' demeye başlamıştır. Yargı içinde sorun yok mu? Var. Bunun en iyi örneği geçmişte 253 turda bir daire başkanı seçemeyen Yargıtay'dır. Eğer siz kontrolü teslim ederseniz böyle şeyler oluyor. Özetle yargısı çalışmayan en demokratik devlet bile demokrasi devleti olmaz."

-3 SAATTİR 1. MADDE GÖRÜŞÜLÜYOR-

Komisyon 3. gün çalışmalarına bugün saat 14.00'de başlarken, maddeler üzerindeki görüşmelere saat 18.00'de başlayabildi. Yaklaşık 3 saattir 1. madde üzerindeki görüşmeler devam ederken, AK Parti'nin sunduğu kanun teklifinde 54 madde bulunuyor. Milletvekillerinin konuşmalarında süre kısıtlaması olmaması nedeniyle görüşmeler uzun sürerken, CHP kanun teklifine hiçbir önerge vermeyeceğini açıkladı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ahmet İyimaya Hanefi Avcı Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title