Haberler

HSYK'nın Hakim ve Savcılar Hakkındaki Disiplin Karnesi, Bir Yılda 109 Disiplin Cezası

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca hakim ve savcılar hakkında 2013'te 45 uyarma, 9 aylıktan kesme, 28 kınama, 9 kademe ilerlemesini durdurma, 2 derece yükselmesini durdurma, 5 yer değiştirme, 11 meslekten çıkarma disiplin cezası verildiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, hakim ve Cumhuriyet savcıları hakkında disiplin suçları sebebiyle ceza tayininin HSYK tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Bozdağ, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunca hakim ve Cumhuriyet savcıları hakkında verilen disiplin cezalarının sayı ve türleri hakkında da bilgi verdi.

-45 UYARMA CEZASI VERİLDİ-

Adalet Bakanı'nın verdiği bilgi göre 2013'te 45 uyarma, 9 aylıktan kesme, 28 kınama, 9 kademe ilerlemesini durdurma, 2 derece yükselmesini durdurma, 5 yer değiştirme, 11 meslekten çıkarma disiplin cezası verildi.

2002'de ise 71 uyarma, 27 aylıktan kesme, 55 kınama, 10 kademe ilerlemesini durdurma, 5 derece yükselmesini durdurma, 16 yer değiştirme, 4 meslekten çıkarma cezası uygulandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title