Haberler

HSYK'nın Adana'dan Antalya'ya Atadığı Savcı Konuştu

Güncelleme:

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık, "Nereye atarlarsa orada görevimizi yaparız." dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK), Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, "HSYK'nın taktiri. Nereye atarlarsa orada görevimizi yaparız" dedi.

HSYK'nın 96 adli ve idari hakim ve savcının yerini değiştirmesiyle dikkatler, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne görevlendirilen Süleyman Bağrıyanık'a çevrildi. Yapılan atamayla ilgili kendisini ziyaret eden gazetecilere açıklamada bulunan Bağrıyanık, "HSYK'nın taktiri. HSYK buraya atadı, şimdi de oraya atadı. Buradaki görevime Antalya'da başsavcı vekili olarak devam edeceğim. Biz devlet memuruyuz, nerede görevlendirilirsek orada görev yaparız" dedi.

Bağrıyanık, atamasında TIR krizlerinin etkisinin olup olmadığı yönündeki bir soruya ise, "Kim ne derse desin beni ilgilendirmiyor" dedi. Yasaya göre, TIR soruşturmasını yürüten savcıların kendisine bilgi verip vermemesi ile ilgili bir soruya da, "Bu konuda konuşmak, yorum yapmak istemiyorum" yanıtını verdi.

Bağrıyanık'ın yerine atanan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın ise önümüzdeki günlerde görevi teslim alacağı belirtildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Süleyman Bağrıyanık Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title