Haberler

HSYK Kararnamesi ile 271 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değiştirildi

Güncelleme:

Kamuoyunda 'özel Yetkili Mahkemeler' olarak bilinen Ağır Ceza Mahkemelerinin kaldırılmasının ardından, HSYK tarafından bu mahkemelerde görev yapan hakim ve savcıların görev yerleri değiştirildi.

Kamuoyunda 'özel Yetkili Mahkemeler' olarak bilinen Ağır Ceza Mahkemelerinin kaldırılmasının ardından, HSYK tarafından bu mahkemelerde görev yapan hakim ve savcıların görev yerleri değiştirildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesinin 22 Mart 2014 tarihli ve 607 Sayılı Kararnamesi ile Ergenekon Davası'ndaki heyete 25 Temmuz 2011 tarihinden itibaren başkanlık yapan Hasan Hüseyin Özese, Sakarya Hakimliği'ne atandı. Yine Ergenekon Davası'na bakan üye hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu Trabzon Hakimliği'ne, diğer üye hakimlerden Hüsnü Çalmuk ise Kocaeli Hakimliği atandı.

ERGENEKON DAVASINA BAKAN DİĞER ÜYE HAKİMLERİN DE GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Ergenekon Davası'nda görev alan diğer 3 üye hakimlerden Fatih Mehmet Uslu, Ercan Fırat ve Nihat Topal'ın da görev yerleri değiştirildi. Kararnameye göre, Fatih Mehmet Uslu Kütahya Hakimliği'ne, Ercan Fırat Zonguldak Hakimliği'ne, Nihat Topal ise Kayseri Hakimliği'ne atandı.

17 ARALIK SAVCISININ DA GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

17 Aralık soruşturmasına bakan ancak daha sonra soruşturmadan alınan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara da Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı'na getirildi. Odatv ve Şike Davası'nın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ise Bakırköy Hakimliği'ne atandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İdris Kurt da İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atandı. Balyoz Davası'na bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Ali Efendi Peksak ise Kocaeli Hakimliği atandı. Maslak'ta bir program çıkışı sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin 12 sanıklı davaya bakan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Gökmen Demircan da Tekirdağ Hakimliği'ne atandı.

KALDIRILAN ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERE BAKAN HAKİMLER DE İSTANBUL HAKİMLİĞİ'NE ATANDI

Öte yandan Poyrazköy ve Pınar Selek Davalarına bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu da İstanbul Hakimliği'ne atandı. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da sanıkları arasında yer aldığı Devrimci Karargah davasına bakan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurettin Ak ise İstanbul Hakimliği'ne atandı. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 22 avukat hakkında açılan davaya bakan Mustafa Bağarkası da İstanbul Hakimliği görevine atandı.

HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU BİRİNCİ DAİRESİNİN 22/03/2014 TARİHLİ VE 607 SAYILI KARARNAMESİ

Kararname HSYK'nın internet sitesinde şu ifadelerle duyuruldu:

"6526 Sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile 3713 sayılı Kanuna eklenen Geçici 14 üncü maddesindeki "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte, 2/7/2012 tarihli ve 6352 sayılı Kanunun geçici 2 nci maddesi uyarınca görevlerine devam eden ağır ceza mahkemeleri ile bu Kanunla yürürlükten kaldırılan Terörle Mücadele Kanununun 10 uncu maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemeleri kaldırılmıştır. Kaldırılan bu ağır ceza mahkemelerinde görev yapan başkan ve üyeler ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçların soruşturmasında görevlendirilen hakim ve Cumhuriyet savcıları, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca, beşinci fıkra uyarınca devirlerin tamamlanmasından itibaren on gün içinde müktesepleri dikkate alınarak uygun görülecek bir göreve atanırlar…" hükmü gereğince anılan Kanun kapsamında kalan hakim ve Cumhuriyet savcıları ile talep, mazeret ve hizmet gerekleri dikkate alınarak kapsama alınan hakim ve Cumhuriyet savcıları hakkında Dairemiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ekteki kararname hazırlanmıştır. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamenin tüm yargı teşkilatına, ülkemize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederiz."

SK (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Hüseyin Özese İstanbul 22 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title