Haberler

HSYK'dan Yeni Görevlendirme

HSYK'nın bazı adli ve idari yargı hakimlerinin yetkilerine ilişkin kararı kapsamında, Diyarbakır'da kapatılan 4 özel yetkili mahkemenin başkanlarının da yeni görev yerleri belirlendi KCK davalarına da bakan mahkemelerin başkanlarından 3'ü Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği'ne, biri de Çocuk Mahkemesi Hakimliği'ne atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), bazı adli ve idari yargı hakimlerinin yetkilerine ilişkin kararı kapsamında, Diyarbakır'da kapatılan 4 özel yetkili mahkemenin başkanlarının da yeni görev yerleri belirlendi.

HSYK'nın 11 idari yargı ve 596 adli yargı hakiminin görev yerlerine ilişkin kararı çerçevesinde Diyarbakır'da KCK davalarına bakan mahkemelerin başkanlarının da yetkilerinde değişiklik yapıldı.

Buna göre, CMK'nın 250. maddesiyle yetkili olan ve kapatılmadan önce derdest dosyaları bitirmekle yükümlü tutulan, KCK davalarına da bakan Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bekir Soytürk, 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği'ne, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Yavaş ise Diyarbakır 2. Çocuk Mahkemesi Hakimliği'ne getirildi.

TMK'nın 10. maddesiyle yetkili Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Necati Türkmen, 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği'ne, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selda Devrim Yıldırım da 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne atandı.

Diyarbakır'da bir süre önce kurulan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Ahmet Yıldızeli de yeni kurulan Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na getirildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Asliye Ceza Mahkemesi Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title