Haberler

HSYK'dan Şok Karar! 2 bin 745 Hakimi Açığa Aldı

Güncelleme:

HSYK Genel Kurulu, gözaltı kararı doğrultusunda 5 HSYK üyesinin üyeliğini düşürdü. HSYK 2. Dairesi de 2 bin 745 hakimi açığa aldı.

HSYK 2. Dairesi, 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldı. 5 HSYK üyesinin de üyelikleri düşürüldü.

RAPOR GÖRÜŞÜLDÜ

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanan HSYK 2. Dairesi, FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkındaki müfettiş raporunu görüştü.

HSYK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla yaptığı ihbar üzerine, adli ve idari yargı hakimleri hakkında HSYK müfettişlerinin verdiği tedbir talebini bugün olağanüstü toplantıda ele aldıklarını söyledi.

2 BİN 745 HAKİM AÇIĞA ALINDI

Yılmaz, toplantı sonunda, 541'i ilk derece idari yargı, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere 2 bin 745 hakimin açığa alındığını bildirdi.

77. MADDE DEVREYE SOKULDU

Mehmet Yılmaz, bu kişilerin "Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, HSYK tarafından geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmünü içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

HSYK 2. Dairesi, açığa aldığı bu hakimlerle ilgili dosyayı daha sonra görüşecek.

"Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir" hükmünü içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. maddesinin son fıkrasına göre bu hakimler meslekten ihraç edilebilecek.

5 HSYK ÜYESİNİN ÜYELİĞİ DÜŞTÜ

Yılmaz, darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ üyesi 5 HSYK üyesi hakkında gözaltı kararı bulunduğunu söyledi.

Mehmet Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının gözaltı kararı doğrultusunda, HSYK Genel Kurulu'nun toplanarak, FETÖ mensubu 5 HSYK üyesinin üyeliğinin düşürülmesi konusunu görüştüğünü ifade etti. Yılmaz, Genel Kurul kararıyla 5 HSYK üyesinin üyeliğinin düşürüldüğünü açıkladı.

Terör örgütü üyeliğiyle suçlanan hakimler hakkındaki disiplin işlemlerini incelediklerini hatırlatan Yılmaz, Danıştay ve Yargıtay üyeleri hakkındaki soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldüğünü ifade etti.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (81)

zaman. deniz:

AYAK BAGI. DARBESI. TAYIP. HUKUGA. DARBE. YAPTI.

11
94
yanıtYanıtla
azmet:

bu kadar salak anca parelelde ve pkk olur

yanıt0
yanıt0
adam:

Bu darbe kime yaradi ? Ben size hayatta inanmam, sizin senaryonuzdu. Gücünüzü pekistirmek icin yine onlarca can gitti, sonunda yargiyi bitirdiniz.

17
72
yanıtYanıtla
proff:

Tayyip senden tiksiniyorum.

48
25
yanıtYanıtla
efehan:

lagim faresi

yanıt2
yanıt12
rte:

acilen erken secime gitmeliyiz arkadaslar kaybetcek zaman yok yeni baskanlık sistemi gelmeli bak görüyonuz iste ülkenin halini

17
52
yanıtYanıtla
ahmet:

embesil dediklerin embesilse sen aşağılıktanda ilerdesin :D

yanıt1
yanıt0
nevşehirli:

allah kahretsin sizi bunlar nasıl insanlarmış nasıl hakim savcı olmuşlar

15
30
yanıtYanıtla
KALİİ:

DAHA BİR GÜN BİLE GEÇMEDEN KİMLERİN GÖZALTINA ALINACAĞININ BİLİNMESİ ÖNCEDEN PLANLI BİR OPERASYON OLDUĞUNUN KANITIDIR.

36
8
yanıtYanıtla
nokta:

Bravo AKP, müthis bir senaryo. Simdi artik sizin tezgahiniz olduguna inandim. Milleti sokaklara döktünüz, askerleri linc etmeye kalktiniz, hatta bogazini kesip bogaza attiniz. Baskanlik senaryolari icin daha ne kadar kan akacak?

28
14
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title