Haberler

HSYK 3. Dairesi Ergenekon Hakimi Hüsnü Çalmuk'a Soruşturma Kararı Verdi

Güncelleme:

HSYK 3. Dairesi, Ergenekon Hakimi Hüsnü Çalmuk ve eski Ankara Başsavcı Vekili Şadan Sakınan hakkında soruşturma kararı verildi.

HSYK 3. Dairesi, "Ergenekon" davasına bakan hakimlerden Hüsnü Çalmuk ile eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan hakkında soruşturma izni verdi.

SORUŞTURMANIN NEDENİ SİLİNEN KAYITLAR VE MALVARLIĞI

Alınan bilgiye göre, HSYK 3. Dairesi, "Ergenekon" davasına bakan hakimlerden Hüsnü Çalmuk hakkında, görev yerinin değiştirilmesinin ardından İstanbul adliyesindeki 40 bilgisayardaki bilgileri sildiği gerekçesiyle yapılan şikayetleri ele aldı. Çalmuk hakkında önce inceleme, daha sonra soruşturma izni verildi. Çalmuk hakkındaki soruşturma raporunu hazırlamak üzere müfettiş görev yapacak.

HSYK 3. Dairesi, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan hakkında da "mal beyanında tespit edilemeyen artış" nedeniyle yapılan şikayetleri görüştü. Savcı Sakınan hakkında da önce inceleme, sonra soruşturma izni veren Daire, Sakınan hakkındaki soruşturmayı yürütmek üzere de müfettiş görevlendirdi.

3 HAKİM GÖREVE KABUL EDİLDİ

HSYK 3. Dairesi, eski HSYK döneminde mesleğe kabul edilmeyen 3 hakimin de mesleğe kabulüne karar verdi. Hakim adayları Nebi Salgınkaya, Tolga Onur ve Zafer Özbek, mesleğe kabul edildi.

Hakim adayı Nebi Yalçınkaya, 3 yıl önce trafikte bir polisle tartıştığı için hakkında açılan davadan beraat ettiği halde "kınama cezası" verildiği için mesleğe kabul edilmemişti. Telefon ve su borcunu ödemediği gerekçesiyle ceza alan ve bu nedenle mesleğe kabul edilmeyen hakim adayı Tolga Onur da mesleğe alındı.

BASIN MENSUPLARINI DİNLEYENLERE DE SORUŞTURMA

HSYK 3. Dairesi ayrıca, internet sitesi yöneticisi 8 basın mensubunu usulsüz dinledikleri gerekçesiyle haklarında şikayet bulunan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ömer Solmaz ile İstanbul hakimleri Ali Erbıyık ve Yaşar Nur Turan hakkında da kararını verdi.

Daire, "Örgütlü hakaret suçlamasıyla usulsüz dinleme kararı vermekle" suçlanan Solmaz, Erbıyık ve Turan hakkında da soruşturma kararı aldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şadan Sakınan Hüsnü Çalmuk İstanbul Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500

Yorumlar (44)

Adnan:

Devam sayın Cumhurbaşkanım, Muhtar bile olamaz öylemi ? Haklısınız olamadı ama başbakan oldu siyasetin nasıl yapılacağını ve yapılması gerektiği öğretti, Şimdide Cumhurbaşkanı nasıl olmalı, nasıl yapılır öğrenecekler , helal olsun Allah cc. başımızdan imanlı devlet adamlarımızı eksik etmesin.

13
49
yanıtYanıtla
mehakMobil-ANDROID:

sabırtaşı hepsini anladık ayakkabı kutularındaki paralarıdamı polis koydu. dinlemeleri hukuksuz olabilir ama sonuçta konuşulanlar gerçek. adlı tıp raporu var. konuşmalar gerçek. bunları nereye koyacaz. neden yüce divandan kaçıyorlar. .

35
5
yanıtYanıtla
desperadomobilWeb@haberler.com:

Polisleri surduler savcilari aldilar kendi pisliklerini ortaya cikaran kim varsa kuyusunu kazdilar dogu guneydogu elden gidiyor millet paralel diye uyutuluyor bir paralel varsa ulkeyi darbecilere dogu perinceklere abdullah ocalanlara peşkeş cekenlerdir acin artik gözünüzü

30
10
yanıtYanıtla
desperadomobilWeb@haberler.com:

Memleketin icini bosaltiyorlar

30
6
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Kozmik odaya sızma operasyonu, MİT''''e (Hakan FİDAN''''A) operasyon, Yardım TIR''''larına operasyon, Halk Bankasına operasyon, İRAN ile Ticarete-ilişkilere operasyon, 3. Hava Limanı ve 3. Köprü Müteahhitlerine yani kalkınmamıza Operasyon, Başbakanı-Cumhurbaşkanını-Dış işleri Bakanını-İç İşleri Bakanını- Enerji Bakanını dinlemeler (Hangi iyi niyetle yapıldılar?!), bütün bunlardan sonra 17-25 Aralık ''''''''Noel Baba'''''''' ambalajlı Kutuya sarılarak YOLSUZLUK (Ayakkabı Kutusu) adı altında milletimize yutturulmaya çalışılmıştır!. . ''''İnlerine Gireceğiz dedik, inlerine girdik!. . '''' Cumhurbaşkanı R. T. ERDOĞAN

10
26
yanıtYanıtla
İKİDİLLİLER:

HÜKÜMET İKİLİ OYUNLARINA ENTİRAKALARINA DEVAM EDİYOR.

22
6
yanıtYanıtla
MİLLET:

''Bir nar ağacı var bir de dar ağacı Namerde nar düştü yiğide dar ağacı.

23
5
yanıtYanıtla
DÖNE:

YARGI KAÇ YÜZ KERE DEĞİŞTİ DE BUNLAR OLDU ?

18
1
yanıtYanıtla
Türkiyem:

İster siyasetci olsun, ister cemaat, ister hakim, savcı hiç farketmez, her kim bu güzel ülke için ihaneti düşünüyorsa, ülkemizin kötülüğünü istiyorsa, allaha havale edelim. . . bu dünya da değil ama diğer dünyada herkes in hesabı elbet görülecek. . .

18
0
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

İnlerine Gireceğiz, inlerine!. . . Deşifre oldular!. . Kurtuluşları yok!. . Bin Pişman olacaklar!. . Hükümet''''''''e Kumpas kurmak!. . Türkiye''''''''ye İhanet etmek!. . R. T. ERDOĞAN (Cumhurbaşkanı)

3
15
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title