Haberler

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'a 'Seçimden Çekil' Teklifi İddiası

Güncelleme:

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'a, hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformu temsilcilerince "Bizim lehimize çekil" teklifi geldiği iddia edildi.

Hükümet için kritik önem taşıyan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimi dün Türkiye çapında geniş güvenlik önlemleri altında yapılırken, nefes kesen bir yarış ve son dakikaya kadar müthiş bir kulise sahne oldu.

Yargı tarihinin en kutuplaşmış ve en politize seçiminin son turundan iki önce bağımsız aday olarak seçime giren HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'a hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformu (YBP) temsilcilerince "Bizim lehimize çekil. Biz de hizmetlerinize teşekkür açıklaması yapalım." teklifi geldi.

"EĞER SEÇİMİ KAZANIRSANIZ..."

Yargı kulislerine sızan bu müthiş iddiaya göre, YBP temsilcilerinden biri Okur'u geçen perşembe günü ziyarete gitti. YBP temsilcisi Okur'a, "Eğer seçimi kazanırsanız, Cemaatçi olduğunuz iddia edilir. Ama bizim lehimize çekilirseniz, hizmetleriniz için teşekkür ederiz. Kurumsallaşmamız halinde de sizi değerlendiririz" teklifinde bulundu. Ancak, Okur kabul etmedi. Bunun üzerine aynı temsilci bir gün sonra iki mesaj gönderek, "Teklifimizi düşünün" dedi. Okur da bir mesajla, fikrini değiştirmediğini bildirdi ve dünkü seçime bağımsız olarak girdi.

"BEN ONURUM İÇİN ADAY OLDUM"

Bazı adliyelerde oy verme sırasında "İbrahim Okur adaylıktan YBP lehine çekildi. Büyükelçiliğe atanacak" fısıltısı yargı kulislerine yayıldı. Okur bu iddiayı soran Hürriyet'e, "Evet böyle bir durum söz konusu oldu. Ben onurum için aday oldum. Baştan itibaren bağımsız olduğumu hiçbir grupla ilgim olmadığımı söyledim. Böyle bir teklife de kapalı olduğumu ifade ettim ve seçime girdim. Çıkacak her türlü sonuca saygılıyım." dedi.

HELİKOPTER TARTIŞMASI

Hakim ve savcılar Bingöl'ün Kığı ve Karlıova ilçelerinden dün sabah güvenlik gerekçesi ile helikopterle merkeze getirilen hakim ve savcılara oy verdikten sonra "karayolu ile dönün" denilince tweet ve Facebook mesajları yağdı. Bunun üzerine YARSAV devreye girdi. YARSAV Genel Sekreteri Leyla Köksal Tarhan tepkilerini dile getirirken, "Biz alacağımızı aldık başınzın çaresine bakın denilmiş meslektaşlarımızın güvenliğinin sağlanmasını istedik. İlçe seçim kurulu valiliği arayacak." dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İbrahim Okur Hürriyet Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title