Haberler

Hrü'de Aynı Anda 2 Kişiye Karaciğer Nakli Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : HRÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Karaciğer nakli yapılacak 2 hasta Hastaların ameliyata alıması Ameliyathane'de nakilden görüntüler Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın konuşması HRÜ'de aynı anda 2 kişiye karaciğer nakli yapıldı HRÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde uzun yıllardır nakil bekleyen iki hastaya aynı anda karaciğer nakil ameliyatı gerçekleştirildi HRÜ Karaciğer Nakli Merkez Sorumlusu Özgönül: "Birimimiz aynı anda 4 ekip ile 2 canlı karaciğer naklini gerçekleştirerek yeni bir başarıya imza atmıştır" Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, nakil bekleyen iki hastaya aynı anda karaciğer nakli ameliyatı yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

HRÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi

Karaciğer nakli yapılacak 2 hasta

Hastaların ameliyata alıması

Ameliyathane'de nakilden görüntüler

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın konuşması HRÜ'de aynı anda 2 kişiye karaciğer nakli yapıldı

HRÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde uzun yıllardır nakil bekleyen iki hastaya aynı anda karaciğer nakil ameliyatı gerçekleştirildi

HRÜ Karaciğer Nakli Merkez Sorumlusu Özgönül:

"Birimimiz aynı anda 4 ekip ile 2 canlı karaciğer naklini gerçekleştirerek yeni bir başarıya imza atmıştır"

Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, nakil bekleyen iki hastaya aynı anda karaciğer nakli ameliyatı yapıldı.

HRÜ'den yapılan açıklamaya göre, HRÜ Karaciğer Nakli Merkezi tarafından 7 yıllık karaciğer hastası Murat Akıllı ile 10 yıllık karaciğer hastası Suriyeli İsmail el İbrahim'e aynı anda karaciğer nakli gerçekleştirildi.

Osmanbey Yerleşkesindeki Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde HRÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı akademisyenleri tarafından yapılan ameliyata, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü hocaları da destek verdi.

HRÜ Karaciğer Nakli Merkez Sorumlusu Doç. Dr. Abdullah Özgönül, HRÜ Karaciğer Nakli Birimi'nin kurulduğu 2014 yılından bu yana 5 karaciğer nakli ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Birimin yeni olmasına rağmen hızla geliştiğini aktaran Özgönül, şunları kaydetti:

"Ünitemiz polikliniği, servisi, koordinatörü, 80'e yakın takipli hastası ve bu konuda eğitimli öğretim üyeleriyle hizmet vermektedir. Birimimiz aynı anda 4 ekip ile 2 canlı karaciğer naklini gerçekleştirerek yeni bir başarıya imza atmıştır. Bu başarıda bize her türlü desteği veren Rektörlüğümüze, Başhekimliğe, Malatya ekibine, cerrahi ve anestezi öğretim üyelerimize, koordinatörümüze ve ameliyathane çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız."

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise dünyanın birçok yerinde aynı gün iki ayrı karaciğer nakli yapılmasının olağanüstü bir iş olduğunu belirtti.

Yılmaz, bu başarının önümüzdeki yıllarda HRÜ'de daha iyi işler yapılacağının göstergesi olduğunu belirterek, ekibi ve üniversiteyi tebrik etti.

HRÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzunköy de başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Harran Üniversitesi Sezai Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title