Haberler

Hrant'ın Arkadaşları"Ndan Adliye Önünde Çağrı

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink öldürülmesiyle ilgili davasının yeniden görülen duruşması öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan 'Hrant'ın Arkadaşları' isimli grup, "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz!

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink öldürülmesiyle ilgili davasının yeniden görülen duruşması öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan 'Hrant'ın Arkadaşları' isimli grup, "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz!" yazılı pankart açarak, "Öldür diyener yargılansın", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" sloganları attı. Grup adına Hrant'ın Arkadaşları'ndan Gazeteci Aydın Engin okuduğu basın açıklamasında, "Hrant Daink cinayeti, bugüne kadar iktidar tarafından çeşitli siyasi amaçlar için kullanılmak istendi. Bugün de bu büyük suça katılanlardan sadece birinin üstüne yıkılmaya çalışılıyor. Paralel denilen ne idiğü belirsiz bir yapıyla ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Oysa biz başından beri bunun bir milli mutabakat cinayeti olduğunu söyledik. Hrant Dink'in polisin, askerin, MİT'in, provokatörlerin işbirliğiyle öldürüldüğünü biliyoruz. Bu davayı ne paralele ne de tek başına başka bir yapıya sığdıramazlar" dedi.

Engin, "2015, Ermeni soykırımının 100. yılı... Başbakan, dostluk niyetlerinin ciddi olduğunu ileri sürüyor. Ermeni cemaatine ve kamuoyuna pozitif mesajlar vermeye çalışıyor. Yüzbinlerce insanın öldürüldüğü bir olayla yüzleşmek daha zor olacaktır. Niyetleri iyiyse, işte mükemmel bir ilk adım fırsatı; tek bir insanın, Hrant'ın öldürülüşünün gerisindeki devlet örgütlenmesini açığa çıkarsınlar. Sorumluları yargı önüne getirsinler ve cezalandırsınlar" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından davanın görüldüğü mahkeme salonuna gitmek için adliye binasına girdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Aydın Engin Hrant Dink Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title