Haberler

Hrant'ın Arkadaşları: "Kamu Görevlileri Cinayetten Yargılansın"

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin görülmesine devam edilecek dava öncesi "Hrant’ın Arkadaşları" adlı grup adliye önünde açıklama yaptı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülmesine devam edilecek dava öncesi "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup adliye önünde açıklama yaptı. Grup, haklarında soruşturma izni verilen kamu görevlilerinin cinayetten yargılanmasını istedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edilecek. Yargıtay'ın bozma ilamının ardından görülecek 7'inci celse öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup açıklama yaptı.

Grup adına yapılan basın açıklamasını okuyan Yetvart Danzikyan, 8 yıl geçtikten sonra bazı kamu görevlilerinin yargılanmasının önünün açıldığını hatırlatarak, "Taş yerinden oynadı" dedi.

Hukukun kendi haline bırakılması durumunda 'yargılansınlar' kararını verdiğini ifade edilen açıklamada, "Ne kadar anlamlı değil mi? Hukuki süreç doğal akışına bırakıldığında 'yargılansınlar' sonucuna gidiyor. Ama bir el ısrarla 'yargılanmasınlar' diyor. Devlet tendi adamlarını hakim önüne çıkarmamak için elinden geleni yapıyor. Bu dava bize öyle şeyler öğretiyor ki. Bu davalarda hep varlığını hissettiğimiz o görünmez el işte burada, Hrant Dink cinayeti davasında somut biçimde görüyoruz. Nerelere, nasıl uzandığını gözlerimizle takip edebiliyoruz" denildi.

"8 YILLIK MÜCADELENİN ARDINDAN TAŞ YERİNDEN OYNADI"

Cinayetle ilgili dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Vali Yardımcısı Erol Güngör ve İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile 6 polis memurunun yargılanmasının önünün açıldığını hatırlatan Danzikyan, "Artık biraz umutla bakmalı mıyız davanın geleceğine? ya da umut bu dava için uygun bir kelime mi? Bilemiyoruz. Ancak şunu biliyoruz, 8 yıllık mücadelenin ardından taş yerinden oynadı. Kamu görevlilerinin hakim karşısına çıkması için bir imkan doğdu. Hakkında soruşturma izni verilen kamu görevlileri 83'üncü maddeden yani cinayetten yargılanmalı" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından bir süre adliye önünde slogan atan grup, ardından duruşman saatini beklemek üzere adliyeye geçti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hrant Dink Çağlayan Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title