Haberler

Hrant Dink Ölümün 10'uncu Yıldönümünde Anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 10'uncu yıldönümünde, Agos Gazetesi önünde yüzlerce kişinin katılımıyla anıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ölümünün 10'uncu yıldönümünde öldürüldüğü nokta olan Agos Gazetesinin önünde anıldı. Hrant Dink'i anmak için yüzlerce kişi gazetenin önünde bir araya geldi. Ellerinde döviz ve pankartlarla gelen topluluk "Hepimiz Hrant'ız Hepimiz Ermeniyiz" sloganları attı. Kalabalık grup, Hrant Dink'in öldürüldüğü noktaya karanfiller bırakırken gazete binasına ise "Hrant yok, Adalet yok" yazılı pankart asıldı. Anma törenine katılan Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de eşinin öldüğü noktaya karanfil bırakarak kalabalığın arasına katıldı.

"10 yıldır burnumun direği yanarak sızlıyor"

Dink'i anmak için gelen topluluğa seslenen Rakel Dink yaptığı konuşmada, "10 yıl oldu. Dile kolay tam 10 yıl. Sensiz hiç kolay değildi. Sensiz olma, sevdiğinin yanında olmayışı, kalleş bir planla benden alınışı ayrı bir acı ayrıca keder ve üzüntü dolu. Acısı 20 yılı bulanlara 30'u 40'ı bulanlara ne diyeyim şimdi. Çocuğu öldürülenlere ben şimdi ne diyeyim. 10 yıldır burnumun direği nasıl yanarak sızlarmış göz yaşlarım ekmeğimi nasıl ıslatır, ne kadar tuzluymuş bunları yaşayarak öğrendim" İfadelerini kullandı.

Sözlerine dava sürecini anlatarak devam eden Dink, "Önümüze bir dava süreci verdiler. Mahkemelere girdik, çıktık. Üzerimize gelindi, hakaret edildi. ya sev ya terk et denildi. Önce cinayette örgüt yoktur dendi. Sonra Yargıtay örgüt varmış. Birkaç milletçi gençle sınırlı dedi. Sonra gün geldi cinayeti işleyen sonra üzerini örten bundan çıkar sağlamaya çalışan devletin içindeki ittifaklardan biri birden bozuldu. Birkaç milliyetçi gençten oluşan örgüt gitti yerine FETÖ geldi. Bir ara ergenekonmuş gibi yaptılar ama bizim davayı teğet geçti" şeklinde konuştu.

"Ne zaman nihayete erecek?"

Dink konuşmasının devamında "10 yıl önce sorduğumuz soruyu yeniden soruyoruz. Hedefe koyanlar tehdit edenler Hrant öfkemizin hedefisin diyenler Genel Kurmaydan bildiri yayınlayanlar ne zaman adalet önüne çıkartılacak. Olay yeri görüntüleri yine ortalığa saçılıyor. 10 yıl önce bu saatlerde burada sivilden çok jandarma varmış diyorlar. Bekliyoruz bakalım kaç yıldır süren bu soruşturma ne zaman nihayete erecek" diye konuştu.

Polis ekiplerinin ise cadde üzerinde ve çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rakel Dink Hrant Dink Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title