Haberler

Hrant Dink Davasında 2 Tahliye

Güncelleme:

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin birleşen davalarda, emniyet amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit'in tahliyesine karar verildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastına ilişkin birleştirilen iki davanın ilk duruşmasından 2 tahliye kararı çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, tutuklu sanıklardan emniyet amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit'in, tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişmesi ihtimali gözönünde bulundurularak tahliyesine karar verdi. Mahkeme Heyeti, Mumcu ve Zenit'in yurtdışına çıkışlarını ise yasakladı.

YILMAZER VE AKYÜREK'İN TUTUKLULUK HALLERİNE DEVAM

Heyet, Ali Fuat Yılmazer, Ercan Demir ve Ramazan Akyürek'in ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme heyeti, reddi hakim taleplerinin de değerlendirileceğini belirterek, reddedilmesi halinde bir üst mahkeme olan 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edilebileceğini vurguladı.

Duruşma 24 Mayıs'a ertelendi.

RAMAZAN AKYÜREK: KAYITLARI SİLMEYEN BEN SUÇLU İLAN EDİLDİM

Bu arada, mahkemenin kararından önce duruşmada söz alan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, "Elbette burada yargılanıyor olmam, Hrant Dink'in hayatından önemli değil. Elbette 14 aydır tutuklu olmam Dink ailesinin yaşadıklarından önemli değil" diyerek, suçlamaların mesnetsiz olduğunu savundu.

AKYÜREK: CİNAYETİN FAİLLERİNİ TANIMIYORUM

Akyürek, "Cinayet sonrasında yaptığım bildirimlerin kayıtlarının silinmesini isteyenler masum ilan edilirken, kayıtları silmeyen ben suçlu ilan edildim. Cinayetin faillerini tanımıyorum. Hiçbir şekilde irtibatım olmadı. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

"İDDİANAMENİN AMACI SUÇLULARI GİZLEMEKTİR"

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer de, "25 yıldır Emniyet teşkilatında görev yapmış biriyim. 25 yıl boyunca bir tane tahkikat konusu olmadı hakkımda. Türkiye'de değişen siyasi konjonktür nedeniyle suçlanıyorum. Bunlardan en önemsediğim ise Hrant Dink Davası'dır. Bu iddianamenin amacı gerçeği ortaya çıkarmak değildir, suçluları gizlemektir, olayı karartmaktır" diyerek tahliyesini talep etti.

Ancak mahkeme Akyürek ve Yılmazer'in tahliye taleplerini reddetti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hrant Dink Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

ADANALILAR:

hepsine tahliye istiyoruz, onlar vatanimiz icin guzel is yapmislardir, hepimiz ermeniyiz diyenler def olun gidin ozaman erministana. yiyorsa tabi yuzsuz kafirler

14
11
yanıtYanıtla
nuri:

bu memleket ermenin değeri var geri kalanın yok amma deger verildi aslanın öldürdüğü türkler bu kadar konuşulmadıhocalı bu kadar konuşulmadıermeni düşmanlıgım yoktaERMENİ HAYRANLIGIM DA YOKYETER DA bunklara fırsat geçsin bagırsaklarımızı deşerler insanların gözlerini oyarlar allah bunlara ve sevicilerine fırsat vermesin

10
7
yanıtYanıtla
NURİ:

BAK HEMEN 3 ADET ERMENİ AŞIĞI ÇIKTI

yanıt6
yanıt4
ALI:

ULAN IYIYKI BIR ARMENI GEBERDI YER YERINDEN OYNADI BEE GUNDE ONCA TURK EVLEDI SEHID OLUYOR MILLETIN UMRUNDA DEGIL

11
6
yanıtYanıtla
Ceylin:

TERBİYENİ TAKİN ŞEHİTLER İÇİN UTANMASİ GEREKENLER UTANMALİ. COK İYİ BİLİYORSUN AMA AYMAZLİK OLSUN DİYE LAF EDİYORSUN. KİSACASİ ADSM DEĞİLSİN

yanıt1
yanıt2
ELİT KİŞİ:

O KADAR ŞEHİDİN ADINI BİLE YAZMAYAN MEDYA BİR ERMENİNİN DERDİNE DÜŞMÜŞ YIKILSIN

8
4
yanıtYanıtla
Alim:

ŞEHİTLERDEN FAZLA BAHSEDİLİRSE GAZERTECİLERE KİZİYOR ÇOBANLARİ. . ONLAR SADECE SATİLİK SÜRÜ.

yanıt1
yanıt0
yıldırım:

Ermeni Türk öldürsün ömür boyu maaşa bağlanırbizde ömür boyu hapis alır herkeste Ermeniyiz der

3
4
yanıtYanıtla
CCCSARSINTICCC:

HEPİMİZ HRANT DİN KİZ DİYEN HAİN GEZİCİLER NEREDE ERMENİSTAN AZARBEYCAN SAVAŞINDA ERMENİSTANA TEPKİSİSİNİ VERMEYEN HAİN GEZİCİLER NERDE O HAİN GEZİCİLER APO POSTERLERİYLE ATATÜRK POSTERLERİNİ GEZİDE YAN YANA GETİREN HAİN GEZİCİLER SİZLER ATALARINIZIN KANLARI YAHUDİ HRİSTİYAN KANI KARIŞMIŞTIR AKP YE OY VERENLERİNDE KANI ATALARINDAN ARAPLARLA KARIŞMIŞTIR HDP YE OY VERENLER HER TÜRLÜ MİLLETEN GİRİP ÇIKANLAR OLMUŞTUR

6
1
yanıtYanıtla
azınlıkları anlamıyorum:

ne yapsanız tc de hep haksız olursunuz. fasizm derecesinde milliyetçi bir topluma evrensel hukuktan bahsetmek masal anlatmakla eş değerdir.

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title