Haberler

Hrant Dink Davası

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesine İlişkin Görülen Davada, Tutuklu Sanıkların Tutukluluk Halinin Devamına ve Duruşmanın 28 Nisan 2008 Tarihine Ertelenmesine Karar Verdi. Mahkeme Heyeti, Katil Zanlısı O.s.'nin Kemik Yaşını İse 17 Olarak Kabul Etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davada, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 28 Nisan 2008 tarihine ertelenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, katil zanlısı O.S.'nin kemik yaşını ise 17 olarak kabul etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava akşam saatlerinde sona erdi. Mahkeme heyeti, O.S.'nin kemik yaşını 17 olarak kabul etti. Daha önce katil zanlısı O.S.'nin kemik yaşı adli tıptan gönderilen raporda 19 olarak belirtilmişti. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 28 Nisan 2008 tarihine ertelenmesine karar verdi. Ayrıca önceki celselerde müdahil avukatların taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, soruşturma aşamasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından imha edilen CD ve dokümanların bir kaydının mahkemeye gönderilmesine hükmetti. Bilgi Üniversitesi, Agos Gazetesi ve Şişli Adliyesi önündeki görüntülerin yer aldığı CD'lerin de hakim tarafından izlenerek tutanağa geçirilmesine karar verildi. Hrant Dink davasını anlatan "Sapan" isimli kitapla ilgili olarak 'gizliliğin ihlali' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasına da hükmedildi.

"BABAM, KENDİSİNE 'TÜRK DÜŞMANI' DENMESİNDEN NEFRET EDERDİ" Öte yandan, duruşmada Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut'un sözleri üzerine mahkeme heyetinden söz alan Hrant Dink'in kızı Delal Dink, "Sağlığında 'Türk düşmanı' denilerek babam yaşarken öldürülmüştür. Bu ifade, babamın en nefret ettiği şeydi" diyerek Avukat Fuat Turgut'un sözlerine tepki gösterdi. Duruşmanın sona ermesinin ardından tutuklu sanıklar güvenlik önlemleri altında protokol kapısından çıkartılırken, Dink ailesi adliyenin ön tarafına getirilen siyah bir otomobil ile adliyeden ayrıldı.

ÇETİN: "TALEPLERİMİZ KABUL EDİLDİ" Duruşma sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, "Bugünkü ilk talebimiz, duruşmalar sırasında kayda alınan görüntülerin CD olarak tarafımıza verilmesiydi. Mahkeme heyeti, CD vermeyi kabul etmeyerek, yazılı tutanaklarının verilmesini kabul etti. Bazı tutuksuz sanıkların duruşmalarda vareste tutulmaları talebini kabul etti. Bunun şu aşamada yapılmasını doğru bulmuyorum. O.S.'nin kemik yaşı konusunda ise hastane kayıtları göz önüne alınarak duruşmanın kapalı olarak yapılmasına karar verildi. Sanıklardan Yasin Hayal'in fiziki takiplerini ve Mustafa Öztürk'ün telefon kayıtlarının dosyaya istenmesini talep ettik. Erhan Tuncel'in ise okul durumu sordurulmasını talep ettik. Taleplerimiz kabul edildi. Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci'nin aralarında bulunduğu 4 sanığın ifadesi halen alınmadı" ifadelerini kullandı. Duruşmada yaşanan gerginliklere ilişkin sorulara ise Çetin, Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut'u ima ederek, "Bir meslektaşımız yargılamanın başından itibaren gerginlik yaratma tavrını takınıyor. Bugün tavrı doruk noktadaydı. Duruşma salonundan başkan tarafından çıkarıldı. Gerginlik sırasında Yasin Hayal de duruşmadan çıkarıldı" dedi. Katil zanlısı O.S'nin duruşmanın başladığı sırada Dink ailesine küfür ettiği yönündeki iddialara ise Çetin, "Onu doğrulatmak mümkün olmadı. Çünkü, duruşma salonunda sesinizin kayda girmesi için düğmelere (buton) basarak konuşmanız gerekiyor. Ondan dolayı ses kayda girmedi" dedi. Mahkeme heyetinin verdiği ara kararları da değerlendiren Çetin, bu kararlardan memnun olmadıklarını söyledi.

TURGUT: "DİNK'İN İPİNİ ERMENİ DİASPORASI ÇEKTİ" Duruşmada mahkeme heyeti tarafından dışarı çıkartılan Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut ise, "Ben 10 sayfalık savunmamım 5. sayfasına geldiğimde müdahil avukatlar hep birden, 'bunu salondan çıkarın, hatta bunu gözaltına alın' dediler. Kendilerini yargıç yerine koyup gözaltına alınmamı istediler. Eğer ben savunmamı sürdürebilseydim, cinayetin Erhan Tuncel'den yukarı kısmının açığa kavuşturulmasını isteyecektim. Erhan'ın üzerindeki güçler CIA, Vatikan ve tabi ki Ermeni diasporasıdır. Hrant Dink'in, Diyarbakır ve Malatya'daki konuşmalarından dolayı ipini çeken Ermeni diasporasıdır. Şuna çok dikkat edin. Dink'in Agos Gazetesi'ndeki görevinin yerine Vatikan'a bağlı Türk düşmanı Etyen Mahçupyan getirildi. Ona dikkat edin. O.S, sadece tetiği çeken vatansever bir çocuk. Tescilli Türk düşmanı Dink'in konuşmasından etkilenmiş, bir takım güçler de bunu kullanmıştır" dedi.

(YM-CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title