Haberler

Hrant Dink Cinayeti Soruşturması

Soruşturma kapsamında tanık olarak bilgisine başvurulacağı belirtilen eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Uzun, bu konuda kendisine herhangi bir tebligat ulaşmadığını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tanık olarak bilgisine başvurulacağı belirtilen eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, bu konuda kendisine herhangi bir tebligat ulaşmadığı bilgisini verdi.

Hrant Dink cinayeti soruşturmasını yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul cumhuriyet savcılarından Muammer Akkaş'ın, soruşturma kapsamında Sabri Uzun'u tanık olarak dinleyeceği, bu yönde tebligat gönderilen Uzun'un cinayete ilişkin bilgisine başvurulacağı kaydedildi.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Sabri Uzun, kendisine ulaşan herhangi bir tebligat bulunmadığını söyledi.

Savcılık, soruşturma kapsamında Dink cinayetine ilişkin sanıkların ifadesini almaya karar vermişti. Bu kapsamda, ilk olarak cinayetin faili Ogün Samast'ın ifadesi alınmıştı. Yargıtay'ın kısmen bozma kararının ardından yeniden görülen Hrant Dink cinayeti davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 24 Ekim'de tutuklanan davanın sanıklarından Erhan Tuncel de 29 Kasım 2013'te savcı Akkaş'a tanık olarak ifade vermişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Muammer Akkaş Hrant Dink İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title