Haberler

Hrant Dink Cinayeti Davası: Cerrah'ın "Davanın Ortadan Kaldırılması" Talebine Ret...

Türkiye davasında verdiği etkin soruşturma yapılmadığı gerekçesiyle verdiği ihlal kararı sonrasında kamu görevlilerinin soruşturulmaları yönündeki diğer mahkeme kararlarının da soruşturma izni yerine geçemeyeceğini savunan avukat Köksal, bu nedenle davanın ortadan kaldırılmasını talep etti.

Türkiye davasında verdiği etkin soruşturma yapılmadığı gerekçesiyle verdiği ihlal kararı sonrasında kamu görevlilerinin soruşturulmaları yönündeki diğer mahkeme kararlarının da soruşturma izni yerine geçemeyeceğini savunan avukat Köksal, bu nedenle davanın ortadan kaldırılmasını talep etti. Müvekkilinin vali olduğunu da belirten avukat Köksal, vali statüsünde devlet memuru olduğu gerekçesiyle yargılamasının Yargıtay'da sürdürülmesi gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilmesini de istedi. Ayrıca sanık emniyet görevlileri Mehmet Uçar ile Ahmet İlhan Güler'in avukatları da soruşturma izni alınmadığı gerekçesiyle davanın ortadan kaldırılması yönünde talepte bulundu.

"DAVA HUKUKA UYGUNDUR"

Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu ise 2014 yılında verilen AİHM kararı sonrasında Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi kararlarıyla kamu görevlilerinin etkin şekilde soruşturulmalarına karar verildiğini vurgulayarak davanın hukuka uygun açıldığını, bu nedenle sanık avukatlarının taleplerinin reddini talep etti.

CERRAH'IN TALEPLERİNE RET

Mahkeme heyeti, davanın ortadan kaldırılması yönündeki tüm taleplerin reddine karar verdi. Heyet, Celalettin Cerrah'ın suç tarihinden sonra vali olduğu gerekçesiyle yetkisizlik talebini de reddetti. Eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç'ın kimlik sorgusunun yapılmasının ardından sanık avukatlarının talebi üzerine iddianamenin okunmasına karar verildi. Duruşma, öğle arasından sonra iddianamenin okunmasıyla devam edecek. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Cerrah Mehmet Uçar Yargıtay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title