Haberler

HDP'den DHKP-C'ye Teşekkür

Güncelleme:

HDP'li Meral Danış Beştaş, HDP'ye saldırının faili DHKP-C'ye yönelik "Açıklama yaptılar, bize desteklerini ifade ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, Adana ve Mersin'de parti binalarındaki patlamalarla ilgili olarak, "DHKP-C bizim asla düşünmediğimiz bir adrestir. Kendileri de açıklama yapmıştır. Savaş Yılmaz yine iddiaya göre aynı zamanda Suriye'de IŞİD kamplarına giren biridir. Neden adres IŞİD değil de DHKP-C?" diye sordu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıyı DHKP-C'den tutuklanan bir teröristin yaptığı yönündeki açıklamalara inanmadıklarını söyledi.

"BAŞBAKAN DA İÇİŞLERİ BAKANI DA YALAN SÖYLÜYOR"

Milletvekili adayları ve parti yöneticileriyle birlikte HDP Adana İl Örgütü'nde açıklama yapan Meral Danış Beştaş, patlamalarla ilgili kendilerine verilmeyen bilgilerin basınla paylaşıldığını söyledi. Beştaş, "Görüntüler, kamera kayıtları, ifadeler, sözde zanlı nereliymiş, geçmişte nerede yakalanmış hepsini basından öğrendik. Gizlilik kararıyla asıl zarar gören partimize açıklama yapılmazken, aynı anda kendi basın yayın organlarına servis yaptılar. Başbakan'a da bu açıklama yaptırıldı. Biz bu açıklamaya inanmıyoruz. Bu açıklama sadece adresi yanlış göstermedir. Başbakan da, İçişleri Bakanı da yalan söylüyor. Büyük bir yalan söylüyorlar. Niye yalan söylüyorlar? Çünkü biz bu yalanları tanıyoruz. Burada Kadri Bağdu ve İbrahim Aras öldürüldü. Benzeri olaylarda failleri yakalamamak için hep aynı yöntemi kullanıyorlar. Yeni bir yöntem bilmiyorlar. Bu konuda da çok amatör olduklarının altını çiziyorum" diye konuştu.

"DHKP-C AÇIKLAMA YAPMIŞTIR, KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Patlamalarla ilgili kendilerine hiç bilgi verilmediğini anlatan Meral Danış Beştaş "Bu olayın DHKP-C ile ilgisine dair ellerindeki iddia ettikleri ve basında çıkanlara göre 2007 yılında, sözde, Savaş Yılmaz bir gösteride yakalanmış. Sonra yaptığımız araştırmalarda beraat etmiş. Yani bir vatandaşın bir isnatla yakalanması onun o örgütün üyesi olduğunu da göstermez. Onun adına hareket ettiğini de göstermez. O örgütün bu işi planladığını hiç göstermez. DHKP-C bizim asla düşünmediğimiz bir adrestir. Kendileri de açıklama yapmıştır, hemen sıcağı sıcağına. Bize desteklerini de ifade etmişlerdir. Kendilerine de teşekkür ediyoruz." dedi.

"AYNI SAVAŞ YILMAZ IŞİD KAMPLARINA GİDEN BİRİDİR"

Beştaş, şunları kaydetti:

"Zaten bu konuda kendilerinin genellikle fail olarak gördükleri, Türkiye'de ya Kürtlerdir ya solculardır. Dikkatinizi çekerim, aynı Savaş Yılmaz yine iddiaya göre aynı zamanda Suriye'de IŞİD kamplarına giren biridir. Neden adres IŞİD değil de DHKP-C? Bunu soruyoruz. Ankara, faillerin yakalanmamasını istemiştir. Bu olay faili meçhul kalacaktır. Hükümet saldırganları teşvik eden tutum içinde. AKP mağduriyet üzerinden gözü dönmüş politikalar yapıyor. AKP kendi seçim bürolarına bombalı saldırı yaptırırsa şaşırmayacağız. Belki de seçimi iptal ettirmek istiyorlar. Bombalamalardaki gizlilik kararıyla Türkiye'den neyi gizlediklerini soruyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meral Danış Beştaş Savaş Yılmaz Suriye Önemsiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (56)

piskopat milletiz birbirimize saldiriyoz:

Atatürk ''Türkiye''de barış, dünyada barış” diyo, biz hala birbirimizi saldiriyoz. Atatürk''ü dinleyen yok. Oylar HDP

63
15
yanıtYanıtla
lafa bakmobilWeb@haberler.com:

Bu konuda türkiyede fail olarak görülen ya kürtlermiş ya da solcularmış.ee sizden başka katillik yapan yok ki bu ülkede, o yüzden akla ilk gelen ve genelliklede doğru olan bu grup oluyor.aklınca sadece biz degil ışidde terörist, onlar yapmıştır demeye getiriyor.ışid yapsaydı çaycısından binasına kadar herşeyi havaya uçururdu.bu açıkca hdpnin mağdur edebiyatı yapabilmesi için planlanmış bi saldırı türü.

74
2
yanıtYanıtla
Kenan kendalm@m.m:

Lafa bakarım laf mı diye adama bakarım mı diye

yanıt0
yanıt0
samsunlumobilWeb@haberler.com:

İki bölücü dayanışması aslında. Yaptıkları aynı yikmak, yakmak, öldürmek, yaralamak hep aynı şeyler. Bu ülke için ne yaptız birtek şey söyleyinde sizze bakış açımızı değiştirelim. Bir tek dikili ağacınız bile yok sizlerin. Kan emiciler sizi.

63
0
yanıtYanıtla
123:

Hah Hah haay körler Sağırlar bir birlerini ağarlar, pis deröriiztler sizi. .

11
41
yanıtYanıtla
doktorMobil-IOS:

helal olsun oyum HDP YE

29
20
yanıtYanıtla
AtilaMobil-IOS:

HDP olmasa bu hirsizlarin yüzüne tükürecek kimse yok

32
9
yanıtYanıtla
WANLI:

KARDEŞİN VE BARIŞIN TEK ADRESİ H D P

30
8
yanıtYanıtla
İnsan TRMobil-IOS:

Daha öncede demiştim şimdide diyorum bu patlama HDPnin işiydi kendi reklamlarını yapmak için Yaptılar tutmadı

11
22
yanıtYanıtla
alperenmobilWeb@haberler.com:

Ulan şıllık bir doğru sizmisiniz.vatan hainleri.gidin ozaman başka yetde yaşayın.çünki siz burada yaşamayı hak etmiyorsunuz.

13
19
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title