Haberler

THY'den Hostes Adaylarına Zorlu Eğitim

Güncelleme:

Türk Hava Yolları, kabin memuru adaylarını uçakta yaşayabilecekleri tüm olumsuzlara karşın ise sıkı bir eğitimden geçiriyor.

Son yıllarda yaptığı atılımlarla filosunu büyüten ve dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olmayı başaran Türk Hava Yolları (THY), ihtiyacı olan kabin memurlarını kendisi yetiştiriyor.

2 AY SÜREN ZORLU EĞİTİM

Adaylar eğitim süresince uçakta yaşayabilecekleri tüm olumsuzlara karşın ise sıkı bir eğitimden geçiriliyor. THY dünya standartlarında yaptığı yeni eğitim binasında kendi kabin memurları dışında birçok yerli ve yabancı Havayolu şirketine' de hizmet veriyor. Kabin memuru adaylarının eğitimi yaklaşık iki ay sürerken, hostes adayları bu eğitim süresince uçaklarda karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşın eğitim alıyor.

BÖLGENİN EN ÖNEMLİ EĞİTİM MERKEZİ OLDU

Türk Hava Yolları'nın Uçuş Eğitim Merkezi'nde her personelin 29 farklı eğitim türünde bir veya daha fazla eğitim alması sağlanırken merkez pilot ve kabin personeli eğitimle bölgenin en önemli eğitim merkezi oldu. Merkezde, yurtdışından havayolu şirketlerinin pilotlarına ve kabin görevlilerine verilen eğitimle THY, döviz girdisi sağlıyor. THY'de 2 bin 836 pilot ve 6 bin 695 kabin görevlisi çalışırken filosunda 182 dar gövdeli 40'ı da geniş gövdeli olmak üzere 222 uçak bulunuyor. Her geçen gün uçak ve uçulan nokta sayısı artan THY'nin simülatörleri ve kabin eğitiminin yer aldığı Florya'daki yerleşkesi olan Uçuş Eğitim Merkezi bölgenin en önemli pilot ve kabin personeline eğitim verilen yeri haline geldi. Havada en kötü senaryoya göre eğitimlerini yapan eğitime katılanlar, uçakta yangın, basınç düşüklüğü ve panik halinde neler yapılacağına dair sürekli uygulama yapıyor.

HOSTES ADAYLARINA HAVUZDA EĞİTİM VERİLİYOR

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi'nde kabin ekiplerinin eğitimi en kötü senaryoya göre hazırlanıyor. Uçağın denize inmesi durumunda kabin memurlarının neler yapacağı en ince ayrıntılarına kadar kursiyerlere öğretiliyor. Kabin memuru adayları Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi'nde bulunan büyük havuzda uçağın denize inmesi canlandırılarak kursiyerlere eğitim veriliyor. Kabin ekiplerinin eğitiminde özellikle uygulamalı eğitime çok önem veriliyor. Kursiyerler, uçakta yangın, basınç düşüklüğü ve panik halinde neler yapılacağına dair sürekli uygulama yapıyorlar. Kursiyerler uçakta olası bir tahliye anında tahliye slide'larından atlayarak eğitim görüyor. Uçuşlarda tüm riskler uygulamalı anlatılıyor.

MÜZİK KANALI SUNUCUSUYDU HOSTES OLDU

Daha önce bir müzik kanalında sunuculuk yapan ve hostes olmak için sunuculuğu bırakan Öyküm Baş, "Hosteslik toplumda bilinenin aksine çok daha farklı bir meslekmiş ben burada anladım. İnsanlar sadece servis kısmını görüyor. Ama daha önemli işler yapacağız. Ben şuanda daha başındayım ama başlayınca önemli işler başaracağız. Çünkü uçaktayken uçakta ki insanların emniyetini güvenliğini hostesler sağlıyor. Biz bu işi yapacağız. Ben burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Derslere girdikçe burada ki atmosferi gördükçe daha çok hoşuma gidiyor işin açıkçası. Daha önce ben sunuculuk yapıyordum. Bir müzik kanalında" dedi.

"ÇOK GÜZEL SOSYAL HAKLARI VAR"

Hostesliğin en güzel yanının gezmek olduğunu söyleyen Öyküm Baş, "Gezmek işin güzel yanlarından bir tanesi. Güzel yanlarını konuşuyoruz ama zor yanları da var. Biz bunların hepsini göze alıp geliyoruz. Benim seçmemin sebebi ise Türkiye şartlarında güzel bir meslek. Hem geziyorsun, hem görüyorsun. Kültürel olarak çok değerimiz var ve hostesliğin çok güzel sosyal hakları var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title