Haberler

Hoşgörü Kentinin Korosuna Büyük İlgi

Güncelleme:

Antakya Medeniyetler Korosu, seslendirdiği ilahi ve şarkılarla yurtiçinin yanı sıra yurtdışından da büyük talep görüyor.

Hoşgörü kenti olarak anılan Hatay'da birlikte yaşama kültürünü insanlığa göstermek için ortaya çıkan ve kadrosunda 3 semavi din ve 6 mezhepten papazdan imama, rahipten öğrenciye kadar 120 kişinin yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu, seslendirdiği ilahi ve şarkılarla yurtiçinin yanı sıra yurtdışından da büyük talep görüyor.

Üyelerinin tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Alevi, Sünni, Katolik, Ortodoks, Ermeni ve Musevilerin yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu, 12 farklı dilde seslendirdiği şarkılarla adından söz ettiriyor.

Bugüne kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başta olmak üzere Avrupa Parlamentosu'ndan ABD'ye, Yunanistan'dan, İsviçre'ye, Belçika'dan, Almanya'ya sayısız konser veren koro, seslendirdiği şarkı ve ilahilerle, her gittiği yere farklılıkların bir güzellik olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay ipek kumaşlarıyla hazırlanmış kıyafetlerle sahne alan koroya beğeninin her geçen gün arttığını söyledi.

Turizm Haftası kapsamında 2007 yılında oluşturulan koroda 120 kişinin bulunduğunu ifade eden Özfırat, papaz, imam, öğrenci, hemşire, ev hanımı gibi elemanları bulunan koronun gönüllülük esasıyla bu işi yaptığını kaydetti.

Koronun şuan 12 dilde şarkı ve ilahiler seslendirdiğinin altını çizen Özfırat, şöyle devam etti:

"Farklı lehçelerle, kültürlerle şarkılar söylemeye çalışıyoruz. Çünkü farklılıklarımız güzelliğimiz diye düşünüyoruz. Farklı olmanın güzellik olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Gittiğimiz her ülkeye özgü oranın dilinde bir parça hazırlıyoruz. Koromuzun konser programları çok fazla. Kurulduğu günden bu yana 250'nin üzerinde konser veren koromuzun 2017 yılına kadar belli bir konser programı var. Koromuz, 24 Ekim'de Kanada'da üç konser verecek. Washington'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Türk Büyükelçiliğinde konser verip hem Cumhuriyeti kutlayacağız hem de oradaki vatandaşlarımızla koromuzu buluşturacağız. Ardından 30 Ekim'de ABD'nin en büyük medya kuruluşlarından birinden koromuz bir ödül alacak ve konser verecek."

Koronun bugüne kadar 250'den fazla konser verdiğini belirten Özfırat, Türkiye'de gitmedikleri şehir kalmadığını söyledi.

Özfırat, 2015 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu kapsayan barış sürecine de bir katkı sağlayacak turne yapmak istediklerini de kaydetti.

KORONUN HAYALİ

Kuruldukları ilk günden bu yana Gazze şeridinde bir konser verme hayallerinin bulunduğunu hatırlatan Özfırat, "Burada insanlar ayrışmadan hem Filistin hem de İsrail halkı bir aradayken konser verip, (Bakın biz bunu Türkiye olarak başarabiliyoruz, Osmanlı'dan bugüne başarmış bir milletiz. Bunu sizler de başarabilirsiniz. Bu topraklara barış ve huzurun gelmesi en büyük arzumuz) demek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Antakya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title