Haberler

Horoz Heykeli "Aşırı İlgiye" Dayanamadı

Güncelleme:

Pamukkale'nin simgesi haline gelen Denizli Horozu heykelinin bacakları, turistlerin fotoğraf çektirirken verdikleri zarar nedeniyle kırıldı. Hasar gören heykel, Müze Müdürlüğü'nce onarılarak yerine konuldu.

Günde iki bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale'de, yöreyi tanıtmak için antik havuz girişine yerleştirilen horoz heykelinin bacakları, turistlerin "fazla ilgisine" dayanamayarak kırıldı. Heykel onarılarak yerine konuldu. İl Özel İdaresince 2013 yılında törenle açılan Denizli horozu heykeli, zamanla deforme olmaya başladı. Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin hatıra fotoğrafı çektirmek için yaslandığı heykelin bacakları ağırlığa dayanamayarak kırıldı.

HEYKELİ YERİNDE GÖREMEYİNCE ŞAŞIRDILAR

Müze Müdürlüğü tarafından tamir edilmek için yerinden alınan heykel, yeni demir bacaklar takıldıktan sonra yerine yerleştirildi. Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pamukkale'nin simgelerinden biri olan horoz heykelinin "fazla ilgi" nedeniyle zarar ördüğünü söyledi.Tamir sürecinde heykeli yerinde göremeyen bazı turistler de şaşırdıklarını ifade etti. Rus vatandaşı Andrey Vasiliy, ailesiyle ikinci kez Pamukkale'ye geldiğini, heykelin yerinde olmadığını gördüklerinde, "Horoza ne oldu? Biz onun önünde fotoğraf çektirmeyi çok seviyorduk" dediklerini, tamir edilip tekrar yerine konulacağını öğrendiklerinde sevindiklerini aktardı.




Kaynak: AA / Güncel

Pamukkale Denizli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ABD PKK AKP eleleMobil-IOS:

Denizli'nin kızı horozu meşhur olurmuş evlilik yapacağım bir Kürt kız varmı alanyadayım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title