Haberler

Hopa Devlet Hastanesin'de Yeni Birim Hizmete Girdi

Hopa ilçesindeki Hopa Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Palyatif Bakım Birimi hizmete açıldı.

Vali Ömer Doğanay, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de özellikle son 15 yılda her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli ve büyük yatırımların hayata geçirilerek vatandaşın yaşam kalitesinin ve refah seviyesinin artırıldığını söyledi.

Palyatif Bakım Biriminin açılmasını, özellikle yaşlı ve bakıma muhtaç hasta ve yakınlarına çok önemli hizmet olarak gördüğünü belirten Vali Doğanay, "Birimin girişinde bulunan 'Artık misafirimizsiniz' yazının anlamına uygun sevgi, saygı, şefkat ve kaliteli hizmetin verildiğini bizzat hasta yakınlarından duyduk. Biz de devletin valisi olarak memnun olduğumuzu ve bu birimin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha görmüş olduk." diye konuştu.

Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İrfan Akalın ise 6 yatak kapasiteli birimin amacının, yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarda ağrı ve diğer semptomları erken tanımlamak ve değerlendirmek, bu kişilere ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek veya önlemek, yaşam kalitesini geliştirmek için faaliyet göstermek olduğunu ifade etti.

Hasta yakınlarından Gülseren Atalı, alzaymır hastası olan 91 yaşındaki babasının hastalığının ilerlediğini, evde bakımının zorlaşmasından dolayı Palyatif Bakım Merkezi'ne getirmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Babamın tedavisi ve bakımı burada gayet güzel gidiyor. Burada kendimizi evimizdeki gibi rahat hissediyoruz. Hastane personeli, özellikle bu birimdeki hastalarla yakından ilgileniyor. Allah devletimiz ve milletimizden razı olsun. Gerçekten çok kaliteli hizmet alıyoruz." diye konuştu.

Serviste tedavi gören hasta ve yakınlarını ziyaret eden Vali Doğanay, gül takdim ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Doğanay Türkiye Hopa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title