Haberler

Hopa'dan İstanbul'a Kürek Çekiyor

Güncelleme:

Kürek çekerek deniz aşırı seyahatler yapan Hüseyin Ürkmez, bu kez 'Nükleersiz Bir Türkiye' için Artvin'in Hopa ilçesinden İstanbul'a gitmek için kayıkla yola çıktı.

Türkiye'nin tek geleneksel kürek sporcusu ve kürek çekerek deniz aşırı seyahatler yapan Hüseyin Ürkmez, bu kez 'Nükleersiz Bir Türkiye' için Artvin'in Hopa ilçesinden İstanbul'a gitmek için kayıkla yola çıktı.

İki yıl önce Bartın'dan göç eden atalarının kurduğu İtalya Padovaa şehrine Akdeniz ve Ege'de 122 gün kürek çekerek ulaşan Hüseyin Ürkmez, Hopa'dan başladığı deniz yolculuğunun 12. gününde Ordu'ya ulaştı. İlkadım Anıtı önünde bir grup çevreci tarafından karşılanan Hüseyin Ürkmez, amacının Sinop ve Mersin'de kurulacak Nükleer Santrallere tepki vermek ve protesto etmek olduğunu belirtti. 'nukleersiz.org' ve 'Yes¸il Düs¸ünce Dernegˆi (YDD)' sponsorluğunda gerçekleştirdiği deniz yolculuğunda günde 35 km'ye tekabül eden 20 mil yol aldığını ve 12 bin kalori harcadığını belirten Ürkmez, "12 günde Ordu'ya geldim. Bir ay sonra İstanbul'da olurum" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Artvin Bartın Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title