Haberler

Hopa'daki Olaylar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olayları Rize'nin Pazar ilçesinde protesto ettikleri gerekçesiyle yargılanan 22 kişi beraat etti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs 2011'deki Hopa mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olayları, Rize'nin Pazar ilçesinde protesto ettikleri gerekçesiyle yargılanan 22 kişi beraat etti.

Pazar Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan  Metin Posta, Ahmet Haşim Parlak, Recep Memişoğlu, Osman Turan Bozacı, Ali İpsiz, Turan Topaloğlu, Doğuş Bozacı, Kenan Kurt ve Can Kurt ile sanık avukatı Halis Yıldırım katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle 22 sanığın beraatine hükmetti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs 2011'deki Hopa mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olayları aynı akşam Rize'nin Pazar ilçesinde protesto eden gruptan 22 kişi hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle dava açılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Recep Tayyip Erdoğan Hopa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title