Haberler

Hopa'daki İhh Ekibine Saldırı

Artvin'in Hopa ilçesinde iftar için hazırlık yapan İHH ekibi ve vakfa ait iftar tırının bir grubun saldırısına uğramasıyla ilgili Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı Vali Cirit: "Olaylara karıştığı tespit edilen 30'u aşkın kişi hakkında Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan.

Artvin'in Hopa ilçesinde, iftar için hazırlık yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekibi ve vakfa ait iftar tırının, bir grubun saldırısına uğramasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH'ya ait bir tır ve araçta bulunanların dün ilçedeki Merkez Camisi yanında, iftar programı için hazırlıklar yaparken bir grubun saldırısına uğradığını anımsatarak, "Olayla ilgili çok ayrıntılı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgede bulunan kamera ve MOBESE kayıtları inceleniyor" dedi.

Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını belirten Cirit, "Olaylara karıştığı tespit edilen 30'u aşkın kişi hakkında Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan inceleme devam ediyor. Aynı şekilde Kemalpaşa beldesinde de yaşanan olayla ilgili soruşturma sürüyor. En kısa sürede tüm sorumlular tespit edilecektir" diye konuştu.

İHH ekibi ve vakfa ait tırın iftar hazırlıkları sürerken, İHH tırının bulunduğu alana gelen bir grup, ekibin, tırla ilçeden ayrılmasını isteyerek tepki göstermişti. Olayların büyümesi sonucu İHH ekibi ve tırına yönelik saldırıda bulunulmuş, bunun üzerine güvenlik güçleri, saldırganlara müdahale etmişti.

Müdahale sırasında, 6 polis ile bazı kişiler hafif şekilde yaralanmış, İHH görevlileri iftarın verileceği tırı ilçe dışına çıkarmak zorunda kalmıştı. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Kemal Cirit Artvin Hopa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title