Haberler

Hopa'daki Gözaltılar

Artvin'in Hopa ilçesinde bir grup, AK Parti'nin Hopa mitinginde çıkan olaylar nedeniyle yaşanan gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi.

Artvin'in Hopa ilçesinde bir grup, AK Parti'nin Hopa mitinginde çıkan olaylar nedeniyle yaşanan gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi.

Hopa Belediye Parkı'nda toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri üyesi bir grup, çeşitli sloganlar atarak önce AK Parti İlçe Başkanlığı, ardından da Hopa Kaymakamlığına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Burada "31 Mayıs'ta biz de oradaydık" yazılı pankart açan grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Şefik Kalkan, Hopa'da ve Hopalıları destekleyen illerde, devletin elinde listelerle terör estirdiğini iddia ederek,

"Hopa olaylarıyla ilgili olarak tutuklananların sayısı 35 olmuştur. Halen ellerindeki listelerle, her gün sokaklarımızda, alanlarımızda bir sürek avını sürdürüyorlar, Hopa halkını terörize etmeye çalışıyorlar" dedi.

Gözaltıların derhal durdurulmasını isteyen Kalkan, şunları söyledi:

"Çevik kuvvet geri gönderilsin. Tutuklular bir an önce serbest bırakılsın.

(31 Mayıs günü kolluk kuvvetlerine saldırı emrini ben verdim, vicdanım rahat) diyen Hopa Kaymakamı, Metin hocasını o saldırıda kaybeden Hopa halkından özür dileyerek, derhal istifa etmelidir. Metin Lokumcu'nun katilleri derhal yargı önüne çıkarılsın. Yarın da Hopa Adliyesine giderek hazırlık soruşturmasını sürdüren savcıya (bizi de alın) diyeceğiz. "

Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

- ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title