Haberler

Hopa'da Cinsel İstismar Düzenlemesi Eylemine Müdahale

Güncelleme:

Artvin'in Hopa İlçesi'nde, cinsel istismar suçlarına yönelik düzenlemeyi protesto eden kadınlara polis müdahale etti.

Hopa Belediye Parkı'nda saat 15.00'te toplanan ve aralarında çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı kadınlar, 'Tecavüz insanlık suçudur, meşrulaştıramazsınız' yazılı pankart açtı, "Bu yasa meclisten geçmeyecek" sloganları atmaya başladı.

EKİPLER UYARIDA BULUNDU

Kadınların çevresini saran Çevik Kuvvet ekipleri, Artvin Valiliği'nce 18 Kasım tarihi itibariyle bir ay süreyle eylem yasağı getirildiğini hatırlatarak dağılmaları yönünde uyardı. Polisler, eylemi sürdüren grubun elinden megafonu zorla alınca kadınlarla polis arasında arbede yaşandı. Grup daha sonra yürüyüşe geçmek isteyince polis bu kez de biber gazı ve copla müdahale etti.



SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Erkeklerin de karıştığı olaylarda ortalık bir anda savaş alanına döndü. Polisin müdahalesi ile kaçışan grup bir süre sonra Hopa Meydanı'nda yeniden toplandı. Müdahalede bulunan polis bazı kişileri gözaltına aldı.

Çıkan olaylarda 1'i polis 3 kişi yaralandı. Hopa'da gergin bekleyiş sürüyor.



HOPA'DA EYLEM SONA ERDİ

Hopa İlçesi'nde, cinsel istismar suçlarına yönelik düzenlemeyi protesto eden kadınlara polis arasındaki gerginlik sona erdi. Polisle ile çıkan tartışmaların ardından önce Hopa Belediye Parkı'nda bekleyeceklerini açıklayan kadın eylemciler, bir süre sonra beklemekten vazgeçerek gruplar halinde parktan ayrıldı. Grubun dağılması sonrasında polis ekipleri de bölgeyi terk etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artvin 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title