Haberler

Hong Kong'taki Gösteriler

Göstericilerin kurduğu barikatların bir kısmı kaldırıldı.

Hükümet karşıtı gösterilerin yaklaşık iki aydır devam ettiği Hong Kong'da, öğrencilerin kurduğu barikatların bir kısmı kaldırılmaya başladı.

Mahkemenin barikatların kaldırılmasına yönelik kararının ardından kent merkezine gönderilen çok sayıda yetkili, göstericilerin plastik halkalar kullanarak güçlendirdikleri metal barikatları testere ve kesici aletler kullanarak söktü.

Yetkililerin kent merkezine ulaşmasından önce çadırlarını söken ve eşyalarını toplayan göstericiler, barikatların kaldırılmasını sakince izledi. Bazı göstericiler, barikatların taşınması için yardımcı bile oldu.

Mahkeme, hükümet binasının hemen yanındaki bir apartmanın sahibi olan, Çin'in Citik Grubu'na ait Golden Yatırım'ın başvurusu üzerine barikatların kaldırılması için karar almıştı. Hükümet, barikatların kaldırılmasına engel olmaya çalışmaları durumunda göstericilerin "mahkemeye itaatsizlikten"  gözaltına alınabileceği uyarısında bulunmuştu.

Hong Kong Öğrenci Federasyonu Genel Sekreteri Alex Chow ise göstericilerin üç kampın tamamen boşaltılmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Bu arada yapılan bir anket, kamuoyunun göstericilere verdiği desteğin azalmaya başladığını ortaya çıkardı. Ankete katılanların yüzde 67,4'ü göstericilerin işgale bir an önce son vermesi gerektiğini düşünüyor.

Çin'in Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title