Haberler

Honduras'ta Yerli Kadınlar Ekolojist Berta Cáceres Cinayetinin Aydınlatılmasını İstedi

Orta Amerika ülkesi Honduras'te yüzlerce yerli kadın, Mart 2016'da öldürülen ödüllü ekolojist, aktivist ve yerli hakları savunucusu Berta Cáceres cinayetinin aydınlatılmasını istedi. Kadınlar cinayette sorumluluğu bulunan herkesin cezalandırılmasını istedi.

"Berta yaşıyor, savaş sürüyor" sloganı atan atan 6 yerli topluluğuna ait yüzlerce yerli kadın Başkent Tegucigalpa'daki savcılık ofisine yürüdü. Yüzlerce kadın ekoloji aktivisti Berta Cáceres cinayetinde sadece tetikçinin yakalanmasına tepki göstererek cinayeti planlayanlar da dahil olmak üzere cinayette sorumluluğu bulunan herkesin yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

Siyah ve Yerli Kadınlar Hareketi Koordinatörü Miriam Miranda, dava sürecinin hızlandırılmasını talep etti.

Karşı çıktığı baraj nedeniyle tehdit alıyordu

Lenca topluluğu tarafından kutsal sayılan Gualcarque Nehri'ne yapılacak baraj projesine karşı yürüttüğü kampanya nedeniyle ölüm tehdidi alan Cáceres, pek çok direniş hareketine liderlik etmiş ve doğaya ve yerlilerin yaşam alanlarına zarar verecek projelerinin durdurulmasını sağlamıştı.  Cáceres, 2015'te Goldman Çevre Ödülü'nü kazanmıştı.

Türkiye'de de geçen günlerde Antalya'nın Finike İlçesi'nde yakınlardaki mermer ocağına karşı mücadele yürüten ekolojist Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti evlerinde ölü olarak bulunmuştu. Katil zanlısı ifadesinde kapatılan mermer ocağının 'Çirkin' lakaplı  çalışanından cinayeti işlemek üzere para aldığını söylemişti. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orta Amerika Honduras Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title