Haberler

Honda CR-V Dizel Motoru ve Otomatik 9 İleri Vitesi ile Yenilendi!

Güncelleme:

Sınıfının öncü modellerinden Honda CR-V, vergi avantajlı olan 1.6 litrelik yeni dizel motor otomatik şanzımanı ile sektörde tekrar gözde olmaya aday...

Tanıtımı 1997 yılında yapılan ve o günden bugüne kadar 750 bin adet tüketiciye ulaşan Honda CR-V sonunda yenilendi. Yeni Honda, vergi avantajlı 1.6 litrelik dizel motorunda ilk kez otomatik şanzıman sunmaya başladı. Daha önce dizel motor olarak 2.2 litrelik ÖTV kurbanı bir üniteyi tüketicilerle buluşturan firma, pazar payını Alman üreticilere kaptırmıştı. Üstelik bu motor sadece manuel vites kutusuyla alınabiliyordu. Ancak yeni tasarlanan 1.6 litrelik dizel motor hem vergi avantajına sahip hem de dokuz ileri otomatik şanzımanıyla son derece ekonomik.

MOTOR DA YENİLENDİ

Avrupa pazarına özel olarak geliştirilen ve 2.2 litre i-DTEC dizel ünitesinin yerini alan 1.6 litrelik motor, yeni iki aşamalı turbodan yararlanarak ortalama 4.9 lt/100 km'lik yakıt tüketim değeri sunuyor. Motorun ürettiği 160 beygirlik güce 350 Nm tork eşlik ediyor ve 9 ileri otomatik şanzımanla birlikte 134 gr/km karbondioksit salınımı gerçekleşiyor. Manuel şanzımanla 0-100 km/s hızlanmasını 9.4 saniyede tamamlayan CR-V 1.6 i-DTEC, 9 ileri şanzımanla 9.7 saniyelik değere ulaşıyor.


FİYAT 146 BİN LİRAYA ÇIKIYOR

101 bin 490 liradan başlayan satış fiyatına sahip olan CR-V'de bu bedel karşılığında dizel motor ve manuel şanzıman alınabiliyor. Otomatik şanzıman almak isteyenlerin 125 bin 990 lira ödemesi gerekirken, en donanımlı versiyon için 146 bin 990 lirayı gözden çıkartmak gerek. Ancak bu versiyonun satış fiyatı, ÖTV kurbanı 2.0 litrelik motorun bile 139 bin 500 liraya satıldığı düşünülürse bir hayli yüksek.

'VERGİ MAĞDURU DEĞİLİZ'

Yeni CR-V ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İsmail Sümer, "Avrupa'da birçok başarıya imza atan 2.2 litrelik dizel motorumuzu otomatik şanzıman kombinasyonuyla, vergi sistemi nedeniyle pazara sunamamıştık. Bu motorun yerine geliştirilen yeni 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneğiyle Türkiye'deki dizel otomatik talebine cevap vermeyi hedefliyoruz." dedi. Sümer, Türkiye pazarının önemli segmenti haline gelen SUV pazarında dizel motor ve otomatik şanzımanın yükselen trende sahip olduğunu da belirtti.

DONANIMI GÖZ DOLDURUYOR

Türkiye pazarına iki motor seçeneği ve beş donanım versiyonuyla giriş yapan Honda CR-V'nin başlangıç paketi olan Dream versiyonunda otomatik yıkama tertibatlı LED farlar, 17 inçlik alaşım jantlar, karbon görünümlü ön konsol, ısıtmalı ön koltuklar, start-stop sistemi, bluetooth telefon kiti, renkli TFT LCD bilgi ekranı bulunuyor. Yeni modelde tek dokunuşla 60:40 oranında katlanan arka koltuklar ve çift bölgeli klima gibi donanımların yanı sıra Elektronik Fren Gücü Dağıtımı, ESP, ABS, Acil Durum Fren Desteği, Lastik Basınç Uyarı Sistemi de yer alıyor.

MODEL SEÇENEKLERİ

Dream, Premium, Elegance, Executive ve Executive+ donanım versiyonlarının tamamını 1.6 i-DTEC dizel motorla satın almak mümkünken 2.0 litrelik benzinli motor Executive versiyonu olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İsmail Sümer Türkiye Honda Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

maydonoz:

arabanın teknik eksiklikleri var diyorum. . . .

11
0
yanıtYanıtla
Selahattin ASL:

volkwagenleşme yolunda tam gaz devam. Arabayı çıkardım diyor; test edecek arabası yok! Ne imiş efendim, test aracını bile satın almış müşteri! Efendim yok satıyormuş araç!. . .

8
0
yanıtYanıtla
Can:

Sarp Bey, Honda niye bozdu arabalarını anlamadım?

2
1
yanıtYanıtla
aaMobil-ANDROID:

millet ev alıyor bu paraya

2
1
yanıtYanıtla
şirine:

çerez paasına araba işte.

0
0
yanıtYanıtla
muratcan yakış:

Fiyatı biraz abartılı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title