Haberler

Honaz'ın Basın Tarihi Konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi ve Honaz Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Honaz Sempozyumu' kapsamında 'Honaz'da basın faaliyetlerine bir bakış: 1994-2015' oturumu yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi ve Honaz Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Honaz Sempozyumu' ikinci gününde devam etti. Honaz Meslek Yüksekokulu'nda devam eden sempozyum kapsamında Ahıska, Selanik, Hatipoğlu, Afşin Bey Salonları'nda oturumlar yapıldı.Hatipoğlu Salonu'nda yapılan oturuma Prof. Dr. Selahittin Özçelik ve Yrd. Doç. Dr. Turgay Beyaz başkanlık yaptı. Oturumda Doç. Dr. Ercan Haytoğlu, 'Honaz'da Basın Faaliyetlerine Bir Bakış: 1994-2015'konusunda bilgilendirme yaptı.

Honaz'ın basılı ilk yayının 1994 yılında çıktığını belirten Doç.Dr. Ercan Haytoğlu,"Honaz ilçesinde maalesef uzun süreli yayınlar olmamış. En uzun süren yayın 6 sayı çıkabilmiş.Samim Tahra, İsmail Özülke, Ahmet Sarı yapılan yayınlarda ön planda olmuş. Okullar da bazı yayınlar yapmaya çalışmış ancak bunlar da 1 ya da 2 sayı çıktıktan sonra bir daha çıkmamış"dedi.

Honaz'ın yetiştirdiği en önemli basın insanının Dr. Enver Ören olduğunu kaydeden Haytoğlu, " Türkiye Gazetesi'nin sahibi olan Dr. Enver Ören Honazlıdır. Kendisi Türkiye Gazetesi'nin yanı sıra TGRT ve İhlas Haber Ajansı'nın da sahibidir. Türk basın camiasına çok önemli katkıları olmuştur. Onun ardından ise Önder Varol, Altay Varol, Ümit Varol ve Emrah Varol da Honazlı gazeteciler olarak gazete ve ajanslardaki görevlerine devam etmektedirler"dedi.

Oturumda ayrıca Doç. Dr. Mithat Aydın, '19. Yüzyıldan 20. Yüzyıla Belgeler Işığında Honaz', Doç. Dr. Tahir Kodal, 'Cumhuriyet Döneminde Honaz'da Nüfus (1923- 2013), Okutman İsmail Kurt, 'Honaz ve Yöresi Osmanlı Harfli Mezar Kitabeleri' konularında bilgilendirme yaptılar. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Türkiye Gazetesi Enver Ören Honaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title