Haberler

Homeros Festivali'ne Troyalı Açılış

Bornova Belediyesi'nin bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Bornova Homeros Festivali Troya Dans gösterisiyle start alıyor.

Bornova Belediyesi'nin bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Bornova Homeros Festivali Troya Dans gösterisiyle start alıyor.

Bornova Homeros Festivali, 24 Mayıs'ta Mustafa Erdoğan'ın yönetmenliğindeki Anadolu Ateşi'nin muhteşem 'Troya Dans Gösterisi' ile başlıyor. Bornova Belediyesi'nin hazırladığı dopdolu bir programa sahip olan Homeros Festivali'nde, bisiklet yarışında teleskopla gökyüzü gözlemine, panellerden, konserlere, sergilerden tiyatro gösterilerine, çocuk yarışmalarından halk oyunları gösterilerine, çevre şenliğinden sağlık yürüyüşlerine, spor gösterilerine kadar onlarca etkinlik yer alıyor. Festival'de Troya Dans Gösterisi'nin yanında Joan Miro resim sergisi, Aynur Doğan, Aydilge, Mirza Soljanin, Nalan Altınörs, Ümit Tokcan ve Havva Karakaş konserleri de dikkat çekiyor

Bornova Belediyesi'nin bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Bornova Homeros Festivali renkli gösterilere sahne olacak. Programı, Bornovalıların ve pek çok sivil toplum örgütünün katıklarıyla hazırlanan Bornova Homeros Festivali, 24 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında onlarca etkinlikle ilçeyi şenlendirecek. 24 Mayıs Cuma günü Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda, yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı Anadolu Ateşi'nin "Troya Dans Gösterisi" ile başlayacak Festival'de sevilen sanatçıların konserlerinin yanında sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif alanlarda da pek çok etkinlik ve organizasyon düzenlenecek. Festival kapsamında Joan Miro'nun eserleri İzmir'de ilk kez Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü'nde sanatseverlerle buluşacak.

Bornova'da yaşadığı bilinen dünyaca ünlü Ozan Homeros'un adını taşıyan Festival'e Bornova'nın yurtiçindeki ve yurtdışındaki kardeş kentlerinden heyetler de davet edildi. Kardeş kentlerden gelecek konukların Bornovalılarla kaynaşmasının da hedeflendiği Festival kapsamındaki etkinlikler ilçenin pek çok semtinde eş zamanlı olarak devam edecek.

İlk gün sahnelenecek Troya Dans Gösterisi'nin ardından 25 Mayıs'ta Bornova Stadı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılacak Kortej Yürüyüşü'yle Festival havası tüm ilçeye yansıyacak. Aynı gün saat 20.15'te Bornova Belediyesi'nin düzenlediği Amatör Müzik Grupları Yarışması Finali ve Aydilge Konseri Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. 26 Mayıs Pazar günü ise "Benzin değil, kalori tüket" sloganıyla Bornova Metro Durağı'ndan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'na kadar bisiklet yarışı yapılacak. Aynı gün Bornova Belediyesi'nin en prestijli bilim projelerinden biri olan "Fosillere Yolculuk Sergisi" de ilk kez Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde bilim meraklılarının beğenisine sunulacak. Pazar günü ayrıca Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı'nda, saat 15.00 ile 17.00 arasında halat çekmeden, çuval ve yumurta yarışlarına kadar pek çok etkinliğin yeraldığı çocuk yarışmaları organize edilecek. 27 Mayıs Pazar günü ise, Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü'nde saat 20.00'de Juan Miro "Düşlerimin Rengi" sergisinin açılışı gerçekleştirilcek. 31 Mayıs Cuma günü saat 14.00'te Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak Homeros Paneli'ne de yoğun bir katılımın olması bekleniyor.

Bornova Homeros Festivali'nin oldukça renkli ve dolu dolu bir programa sahip olduğunu ve herkese hitap ettiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Hemşehrilerimiz arasındaki dostluğu pekiştirmek yaşadıkları kente olan bağlılıklarını artırmak amacıyla düzenlediğimiz Festivalimize tüm İzmirlileri bekliyoruz. İki hafta boyunca Bornova'nın her yerinde festival coşkusu yaşanacak. Bu coşkuyu tüm İzmirlilerle birlikte büyütmek istiyoruz" dedi.

(OA)

22.05.2013 12: 08: 24

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Erdoğan Aynur Doğan Bornova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title