Haberler

Homeros Edebiyat Ödülü 'Bir Şairle Söyleşi'ye Verilecek

Karşıyaka Belediyesi'nin geleneksel hale gelen 'Homeros Edebiyat Ödülleri'nin 2014 yılı konusu belli oldu. Kayıtlarının alınmaya başlandığı ödüller, bu yıl "Bir Şairle Söyleşi"ye verilecek. Edebiyat türleri arasında önemli bir yeri olan söyleşiyi anımsatmak, özelliklerini yitirme noktasına varan bu türün yetkin örneklerini oluşturmak için başlatılan çalışmada son başvuru tarihi 10 Ocak 2014 olarak belirlendi. Seçici kurulu Veysel Çolak, Abdülkadir Budak, Mustafa Fırat, Adnan Özer ve Fergun Özelli'de oluşan yarışmanın sonucu, 21 Mart "Dünya Şiir Günü"nde açıklanıp, ödülleri dağıtılacak.

Yarışmada birinci gelen söyleşiye bin 500 lira, ikinciye bin lira, üçüncüye ise 750 lira para ödülü verilecek. Dereceye giren eserler kitap olarak basılacak. Sanatın her dalına kucak açtıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Onuncu yılını tamamlayan Şiir Atölyemiz ile başlayan Homeros Edebiyat Ödülleri'nde her yıl farklı dalda yarışmalar düzenliyoruz. Ulusal dalda katılımcılar oluyor. Karşıyaka'dan Türkiye'nin her köşesinde edebiyata gönül verenlere kucak açıyoruz. Başta gençlerin edebiyata teşvik edilmesi olmak üzere pek çok projeyi başarıyla yürütüyoruz. Yarışmaya katılmak isteyenlere şimdiden başarılar diliyorum." dedi. Yarışmanın şartnamesi Karşıyaka Belediyesi'nin www.karsiyaka.bel.tr adresinden alınabileceği gibi, Kültür Müdürlüğü'nden de temin edilebilecek.

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Abdülkadir Budak Veysel Çolak Karşıyaka Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title