Haberler

Holywood'un Hocası Robert McKee, Recep İvedik'e Hayran Kaldı

Güncelleme:

Holywood'da 60'dan fazla Oscar ödülü bulunan kişinin eğitmeni Robert McKee İstanbul'da seminer verdi. Şahan Gökbakar, panelde Recep İvedik'in kötülendiği ancak McKee'nin buna karşı çıktığını belirtti.

Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından Recep İvedik ile dalga geçenlere sert çıktı. Holywood'un ünlü senaristi ve sinema sektörü akademisyeni Robert McKee'nin Türkiye'ye söyleşi için geldiği ve panelde Recep İvedik'i kötülüyenlere tam zıttı bir cevap verdiği söylendi.

'BAYILDIM BUNA, HARİKA BİR KONU'

Şahan Gökbakar, konuyla ilgili Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Robert McKee gelmiş söyleşi yapmaya... Önemli bir adam, senaryo profesörü..Hollywood da öğrencileri 60 Oscar kaldırmış. Biliyor bu işi yani kısaca. Neyse, laf lafı açmış, 'siz nelerin komedisini yapıyorsunuz?' diye sormuş. Bizim katılımcılar demişler işte maalesef çok kısıtlı bizde. Recep İvedik falan yapılıyor, konusu şöyle böyle demişler. Adam ne dese beğenirsin. 'Bayıldım buna, mükemmel bir komedi olur bu konudan, eğer eğitimsiz fakir biri zenginlerle alay ediyor ise nefis bir komedi çıkar, zenginler bir de eğitimli olursa daha da harika' deyince bizimkiler bi şaşalamış, homurtular, öksürükler falan... "

Şahan Gökbakar'ın konuyla ilgili paylaşımı:

ROBERT MCKEE KİMDİR? NEDEN TÜRKİYE'DE?

Senaristlerin el kitabı olarak bilinen "Story" kitabının yazarı McKee, 10–18 Kasım'da düzenlenen 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin davetlisi olarak İstanbul'a geldi.

1984'ten beri 100 binin üzerinde öğrenciye ders veren profesörün, öğrencileri arasında 60 Oscar ödülü sahibi bulunuyor. Senaristlerin kutsal kitabı olarak adlandırılan "Story" kitabının yazarı olarak biliniyor.

Gişe rekortmeni "Yüzüklerin Efendisi" ve "Hobbit" serilerinin yönetmeni Peter Jackson, "Melekler ve Şeytanlar", "Da Vinci Şifresi", TV serisi "Fringe"in senaristi ve bütün dünyada çok ses getiren "Paranormal Activity" film serisinin yapımcısı Akiva Goldsman gibi isimler McKee'nin öğrencilerinden birkaçı.

McKee'nin öğrencileri arasında 60 Oscar, 200 Emmy, 100 WGA (Writers Guild of America), 50 DGA (Directors Guild of America) ödülü sahibi, bin Emmy, 250 WGA ve 100 DGA Ödülü adayı bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Şahan Gökbakar İstanbul Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title