Haberler

Hollandalı Senatörlerden Büyükşehir'e Ziyaret

Hollandalı senatör ve milletvekillerinden oluşan heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken’i ziyaret etti.

Hollandalı senatör ve milletvekillerinden oluşan heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken'i ziyaret etti.

Köken, makamındaki ziyarette, heyete Suriyeli göçmenler hakkında bilgi verdi.

Kent genelinde göçten dolayı yaşanan sıkıntıları anlatan Köken, "Avrupa bir kere yardımda çok geç kaldı. Fon meselesi de yani bu yardım meselesi de nasıl kullanılacağını anlatmaktan doğrusunu öğrenemedik. Bu fonu kullanmamak üzere mi veriyorlar diye merak ediyorum. Hala daha neye kullanılacağına karar verilemedi. 5 yıl geçti, 5 yılda çocuklar büyüyorlar askerlik çağına geldiler, hala daha ne yapacağımıza karar veremedi. Avrupa'nın ne yapıp edip savaşın bitirilmesine katkı koymasında daha büyük fayda var. Bunların hepsi geçici çözüm. Türkiye bu kadar göçü uzun süre kaldıramaz" dedi.

Hollanda D66 Liberal Partisi Başkanı Alexander Pechold da Avrupa Birliği ve Türkiye arasında yapılan fon anlaşması kapsamında ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Köken, senatör ve milletvekillerine hediye takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title