Haberler

Hollanda Türk İşadamları Derneği Ödül Töreni

CAPELLE AAN DEN Hollanda Türk İşadamları Derneği'nin (HOTİAD) ikincisini düzenlediği "Yılın Başarı Ödülleri" sahiplerine verildi.

CAPELLE AAN DEN Hollanda Türk İşadamları Derneği'nin (HOTİAD) ikincisini düzenlediği "Yılın Başarı Ödülleri" sahiplerine verildi.

Rotterdam yakınlardaki Capelle Aan Den Ijssel kentinde düzenlenen ve Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ile Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız'ın da katıldığı törende "Yılın Öğrencisi" ödülünü Mete Erdurcan, "Yılın Kültür ve Sanat" ödülünü ses sanatçısı Karsu Dönmez, "Yılın sporcusu" ödülünü binici Ceylan Avinal ve "Yılın Genç Girişimcisi" ödülünü ise Evren Mahir Bal ile Sedat Altuntaş aldı.

Törende konuşan Büyükelçi Sadık Arslan, Hollanda'da yaşayan Türklerin topluma önemli katkıları olduğunu belirterek, Türk toplumuyla gurur duyduklarını söyledi.

Arslan, Hollanda'daki Türklerin başarılarının giderek arttığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bizim için esas kriter toplumun burada elde ettiği konum ve başarı. Türkiye çok şükür ayakları üzerinde duran bir ülke. Sizlerin buradaki başarılarınız ve yaptıklarınızla gurur duymaktan öte bir düşüncemiz yok. Her alanda ulaştığınız başarıların daha da artacağından şüphemiz yok."

HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu ise işadamları derneği olarak Türklerin elde ettiği başarıları görünür kılma amacında olduklarını ifade etti.

Her yıl verdikleri ödüllerin bir anlamda teşvik niteliğinde olduğuna vurgu yapan Gürcüoğlu, şunları kaydetti:

"Buradaki Türklerin başarı seviyesi zaten çok yüksek, biz bunu daha da görünür hale getirmek ve yaygınlaştırmak istiyoruz. Hollandalı yetkililer de bu başarıların farkında, yaptığımız görüşmelerde bunu dile getiriyorlar. Toplumda güçlü olmak istiyorsak çok çalışmamız lazım."

Kaynak: AA / Güncel

Hikmet Gürcüoğlu Hollanda Lahey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title