Haberler

Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler

MARDİN/ İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Artuklu Belediyesi, Hollanda ile birlikte yürütmeyi planladığı "Kadının Sosyal Entegrasyonu" projesini tek taraflı feshetti.

MARDİN/ İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Artuklu Belediyesi, Hollanda ile birlikte yürütmeyi planladığı "Kadının Sosyal Entegrasyonu" projesini tek taraflı feshetti.

Artuklu Belediyesi hizmet binası önünde bir araya gelen belediye çalışanları, Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Türk vatandaşlarına yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

Kadınlar adına açıklama yapan Artuklu Belediyesi Kültür Müdürlüğü proje geliştirme uzmanı Fatma Işıker Öztürk, ülkenin son yıllarda geçirdiği zor dönemlerin milletin feraseti ile atlatıldığını söyledi.

Türkiye'nin ilerlemesini istemeyen dış güçlerin çeşitli oyunlar ile ülkenin ayağına çelme takma girişiminde bulunduğunu ifade eden Öztürk, Türk bakanların Avrupa temaslarına yasal olmayan yollarla izin verilmediğini dile getirdi.

Hollanda'nın Bakan Sayan'a yaptıkları karşısında hiçbir Avrupa ülkesinin gerekli tavrı göstermediğine dikkati çeken Öztürk, "Biz kadına önem veren bir geleneğe sahip olan millet olarak asla bu muameleye izin veremeyiz." dedi.

Kendilerinin bu bağlamda üzerilerine düşen görevi yerine getirdiğini belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Hollanda'ya sunmuş olduğumuz projeyi, Artuklu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak tek taraflı fesih ediyoruz. Başkanımız Şakir Öner Öztürk'ün talimatlarıyla malum ülkeyle birlikte yürütmeyi düşündüğümüz 'Kadının Sosyal Entegrasyonu' projesi bundan sonra yok hükmündedir. Ülkemize ve devletimize her şekilde uzanan ellere tepkimizi vermeye devam edeceğiz. Avrupa unutmasın ki bu ülke yakın gelecekte dünyanın lider ülkelerinden olacak ve bu millet kendi elleriyle bunu gerçekleştirecektir. Buna asla engel olamayacaksınız."

Diyarbakır'da Hollanda'nın skandal tavrına tepki

Bismil ilçesinde cuma namazından sonra Merkez Camisi önünde bir araya gelen 24 sivil toplum kuruluşu, ellerinde dövizlerle, tekbirler eşliğinde belediyeye kadar yürüdü.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Şerif Araz, son günlerde özellikle Hollanda, Almanya ve İsviçre'den Türkiye'ye ve Müslümanlara yönelik insanlık dışı uygulamalar ile faşist saldırılar yapıldığını dile getirdi.

Bu alçakça ve faşist saldırıları nefretle, şiddetle lanetlediklerini ve kınadıklarını söyleyen Araz, "Hollanda ve Avrupalı ülkelerin bu kin ve nefretleri Sayın Erdoğan ve İslam ümmetinedir." diye konuştu.

Grup, İsrail'in ezan yasağı kararına da tepki gösterdi.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title