Haberler

Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrını kınadı.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrını kınadı.

Özkoç ile parti yöneticileri halk oylaması çalışmaları kapsamında Geyve ve Pamukova ilçelerini ziyaret ederek, vatandaşları anayasa değişikliği teklifi hakkında bilgi verdi.

Hollanda'nın tavrı hakkında konuşan Özkoç, "Türkiye Cumhuriyeti'ne, milletine, hükümetine, bakanına yönelik saygısızlık, sözle karşılık bulamaz. Onurumuza sahip çıkmalıyız. Hükümete çağrımızı yaptık, ilişkiler bir an önce askıya alınmalı." dedi.

Özkoç, hükümeti kim yönetirse yönetsin milli meselelerde parti ayrımının söz konusu olamayacağını belirterek, şöyle konuştu:

" Hollanda, benim Bakanımı ülkesine sokmuyor ve hatta Konsolosluğumuza girişini engelliyorsa, o ülkeye gerekli cevabı vermeliyiz. Sözle, kınamayla, bağırmayla, çağırmayla olmaz. İlk adım Hollanda ile ilişkilerimiz askıya alınmalı. Hükümete çağrımızı yaptık, ana muhalefet partisi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bizim için memleket meselesi söz konusuysa, hükümeti kimin yönettiği, partisi, siyaseti hiçbir önem taşımaz. Ülkemizin gücü, itibarı, insanımızın saygınlığı esastır. Her türlü yaptırıma hakkımız var ve bir an önce gerekli adımları atmalı, net tavrımızı ortaya koymalıyız. Bizim bakanlarımız Almanya'nın kapısında kalıyor, Alman askerleri İncirlik'te cirit atıyor. Türkiye büyük ve onurlu bir ülkedir. Ülkemizin onuruna, saygınlığına hep birlikte sahip çıkmalıyız."

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Engin Özkoç Hollanda Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title