Haberler

Hollanda'nın Skandal Tavrı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Hollanda'daki diplomatik skandala ilişkin, "Hollanda'da yaşananlar, Avrupa'nın kendi iç krizini ortaya koyuyor.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Hollanda'daki diplomatik skandala ilişkin, " Hollanda'da yaşananlar, Avrupa'nın kendi iç krizini ortaya koyuyor. Sadece Hollanda değil ki; Avusturya da Almanya da öyle. Bugün İsveç'te de yapacak gibi oldu vazgeçti. Böyle bir Türkiye karşıtlığı aleni şekilde ortaya konuluyor, referandum bağlamında. Bu referandumun Türkiye'ye neler getireceği konusunda demek ki; onların da görüşleri var." ifadesini kullandı.

Aktay, AK Parti Konya İl Başkanlığı ile Eğitim Bir-Sen Üniversite Şubesince bir otelde düzenlenen "Akademisyen Buluşması" programında, Avrupa'da yaşanan olayları İslam'ın yeniden yükselişi olarak gördüğünü dile getirdi.

İslam'ın Avrupa'nın üzerinde gezindiğini belirten Aktay, "Onlar diyor ki 'Bunları katletmiştik, öldürmüştük nereden çıktı' diyorlar. Korkuyorlar. Korkmalarının sebebi suçluluk biraz da. Cinayetle gömdükleri bir millet tekrar bütün evlatlarıyla birlikte kendi aralarında dolaşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hollanda'daki diplomatik skandala da değinen Aktay, yaşananların Avrupa'nın kendi içindeki bir krizi ortaya koyduğunu bildirdi.

"Hollanda'da yaşananlar, Avrupa'nın kendi iç krizini ortaya koyuyor"

Aktay, şöyle devam etti:

"Hollanda'da yaşananlar, Avrupa'nın kendi iç krizini ortaya koyuyor. Sadece Hollanda değil ki; Avusturya da Almanya da öyle. Bugün İsveç'te de yapacak gibi oldu vazgeçti. Böyle bir Türkiye karşıtlığı aleni şekilde ortaya konuluyor, referandum bağlamında. Bu referandumun Türkiye'ye neler getireceği konusunda demek ki; onların da görüşleri var. Bu görüş doğrultusunda kendi değerlerinin hepsini ayaklar altına, askıya alma ve iptal etme pahasına böyle bir tavrı takınabiliyorlar. Türkiye'deki referandum sürecinde açıkça taraf tutuyorlar. Tuttukları tarafla Türkiye'ye karşı nasıl bir ittifakın içerisinde olduklarını görülmesinden de çok endişe etmiyorlar."

Herkesin; "Türkiye ile AB arasındaki ilişkinin geleceği ne olur" diye kaygılandığına işaret eten Aktay, "Kaygılanmayı bırakınız. AB'nin ne olacağına bakınız. AB'nin geleceğine dair kaygılarım var." ifadelerini kullandı.

"Bunlar Türkiye düşmanı, bunlar aynı zamanda AB düşmanı"

Aktay, AB'ye karşı çıkanlar ile Türkiye'ye karşı çıkanların aynı insanlar, aynı kamplar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İngiltere içerisinde Türkiye'ye karşı çıkanlar ile AB'ye karşı çıkanlar aynı. Yükselen bir sağ var. Bunlar Türkiye düşmanı, bunlar aynı zamanda AB düşmanı. AB'den mutlu değiller. Aşırı sağcılar. AB demek çok kültürlülük demek, kaynaşmak ve birleşmek demek. Onlar çok birleşme taraftarı değiller. Onlar 'biz bize kalalım' diyorlar. Irkçılar çünkü. Çok fazla insan sevmiyorlar. Öyle farklı insanlardan haz etmiyorlar. Türklerden hele hele hiç haz etmiyorlar. O yüzden AB'ye karşı çıkıyorlar. AB onun için aslında kendi içinde bir kriz yaşıyor."

Kaynak: AA / Politika

Yasin Aktay AK Parti Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title