Haberler

Hollanda'dan Ödenek Kesintisi Kararı

Yüksek İdare Mahkemesi, Türkiye’ye dönen ailelerin çocuklarına gönderilen ödenekteki kesintinin yasal olduğuna karar verdi Avukat Nazmi Türkkol: "Karar, yaklaşık 4 bin çocuğu ilgilendiriyor.

Hollanda hükümetinin, bu ülkede çalıştıktan sonra farklı nedenlerle Türkiye'ye dönen ailelerin çocuklarına verilen ödeneklerde yaptığı kesintinin devam edeceği bildirildi.

Sosyal İşler Bakanlığı'nın başvurusunu değerlendiren Yüksek İdare Mahkemesi, hükümetin tasarruf tedbirleri çerçevesinde hayata geçirdiği kesintinin, Türkiye ve Mısır'a dönenler için yasal olduğuna, Faslılara ise iki ülke arasındaki anlaşmalardan dolayı uygulanamayacağına karar verdi.

Hollanda'da ödeneklerin ikamet edilen ülkenin ekonomik koşullarına göre ayarlanması prensibi çerçevesinde hazırlanarak, 1 Ocak 2013'de yürürlüğe giren kanuna göre, Türkiye'ye gönderilen çocuk paralarında yüzde 40 oranında kesinti yapılmaya başlanmıştı. Söz konusu yasa sadece Avrupa Birliği dışındaki ülkeler için geçerli.

Amsterdam Mahkemesi de ocak ayında benzer yönde karar vermişti.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan avukat Nazmi Türkkol, hükümetin yaklaşık 5 milyon avro tasarruf yapmayı planladığı kesintiler için hukuki yolların, verilen bu son kararla bir anlamda kapandığını söyledi. Söz konusu kararın yaklaşık 4 bin çocuğu ilgilendirdiğine değinen Türkkol, şöyle konuştu:

"Aslında Türkiye ile AB arasında imzalanan Ankara Anlaşması ve Ortaklık Konseyi kararlarına göre, Türklere verilen ödeneklerde kesinti yapılamıyor. Ama mahkeme söz konusu anlaşmalarda çocuk ödeneklerinin yazılmadığını belirterek, bu yüzden kesinti yapılabileceği yorumunda bulunuyor. Aldığı kararı da buna dayandırıyor. Faslılara kesinti uygulanamıyor, çünkü bu ülkeyle yapılan anlaşmada çocuk ödeneklerine ilişkin bir madde yer alıyor."

Türkkol, anne ya da babasından birisi Hollanda'da ikamet edenlerin Türkiye'deki çocuklarına gönderilen ödeneklerdeki kesintinin durdurulması için hukuki mücadelelerinin ise devam edeceğini ifade etti. - Hollanda

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title