Haberler

Hollanda'dan İş Dünyasına Davet

Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşeliği görevine yeni atanan Jeroen Kelderhuis, Gaziantep Fahri Konsolosu Bora Tezel ile Adana Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, iki ülke arasındaki ticari işbirliği potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla bölge iş dünyası temsilcilerini Hollanda'ya davet etti.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, başkan yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özkök ve İsa Tuzcu ile görüşen Ticaret Ataşesi Jeroen Kelderhuis, iki ülke arasında önemli yatırım ve ticaret işbirliği potansiyeli bulunduğunu, ancak bunun yeterince değerlendirilemediğini söyledi.

Hollanda firmalarının İstanbul ve Ankara dışındaki diğer illerde ilişkilerin geliştirilmesine yönelik girişimlerde bulunduğunu ifade eden Kelderhuis, ticari işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere 2015 Ocak ayında iş heyeti gezisi düzenlemek istediklerini, bölge iş dünyası temsilcilerini bu geziye katılmaya davet etti. Kelderhuis, "Birlikte çalışmak, ortaklıklar kurmak için önemli fırsatlar var. Hep birlikte bunu değerlendirmeliyiz" dedi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Kıvanç da, Adana'da enerji, tekstil, gıda, otomotiv yan sanayisi, petro-kimya sektörlerinin ön plana çıktığını, enerji bölgesinin kurulmasıyla Adana'nın enerji üssü ve petro-kimya merkezi haline dönüşeceğini söyledi.

Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin işletmeciliği görevinin yasayla Adana Sanayi Odası'na verildiğini hatırlatan Kıvanç, bölge için Rotterdam'ın en iyi örneği oluşturduğunu bildirdi. Kıvanç, "Kuruluş aşamasında Rotterdam'ın bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Petro-kimya konusunda çok önemli ilişkiler kurulabilir, bu işbirliğinin geliştirilmesi açısından büyük fırsat olacaktır" diye konuştu.

Ziyarette, Hollanda'nın Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasından yakınıldı ve vize kolaylığı sağlanması talebinde bulunuldu. Ataşe Jeroen Kelderhuis, özellikle iş adamlarına vize kolaylığı sağlanması konusunda girişimlerde bulunacağını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Hollanda Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title