Haberler

Hollanda'dan Edremit'teki Engellilere Büyük Yardım

Yıllardır Hollanda’da faaliyet gösteren ‘Hollanda Sivaslılar Vakfı’, bu yılki yardımlarını Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki engelli vatandaşlara yaptı.

Yıllardır Hollanda'da faaliyet gösteren ' Hollanda Sivaslılar Vakfı', bu yılki yardımlarını Balıkesir'in Edremit Körfezi'ndeki engelli vatandaşlara yaptı. Akülü ve normal tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelliler büyük sevinç yaşadı.

Kurulduktan sonra, ilk olarak 1999 yılında Sivas iline ambulans hediye ederek yardım faaliyetlerine başlayan ' Hollanda Sivaslılar Vakfı', her yıl aralıksız olarak Sivas'taki ihtiyaç sahibi kişilere 2-3 TIR dolusu yardım malzemesi temin ederek bağışlıyor. Bir aracı vasıtasıyla Edremit Körfezi'nde yardıma ihtiyacı olan çok sayıda engelli vatandaşın olduğunu öğrenen vakıf yetkilileri, Ramazan ayı içinde Hollanda'daki Türk hayırseverleri harekete geçirdi. Topladıkları bağışlarla 70'i akülü olmak üzere toplum 120 adet tekerlekli sandalye, 150 adet baston ve 15 adet yürüteç temin eden vakıf, bir TIR dolusu malzemeyi geçtiğimiz günlerde Edremit Körfezi'ne getirdi.

Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan ile temasa geçen Hollanda Sivaslılar Vakfı Başkanı İbrahim Çitil, getirdikleri yardım malzemelerini Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na bağışladı. Edremit Kaymakamlığı ise, Edremit Körfezi'ndeki diğer kaymakamlıkların sosyal yardımlaşma vakıflarıyla temasa geçerek kısa sürede ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştı. Yapılan girişimler neticesinde belirlenen ihtiyaç sahibi engelliler, düzenlenen programlarla ihtiyaç duydukları akülü ve normal tekerlekli sandalyelerine, baston ve yürüteçlerine kavuştu.

Tekerlekli sandalyelerine oturan engelli vatandaşların bazıları duygusal anlar yaşarken, bazıları da sevinçten ne yapacaklarını şaşırdı. Engelli vatandaşlar, Sivaslılar Vakfı'nın yöneticilerine, hayırseverlere ve Edremit Kaymakamlığına teşekkür etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hollanda Sivaslılar Vakfı Başkanı İbrahim Çitil, "Onların mutluluklarını birlikte yaşamak için buradayız. Edremitli hemşehrilerimiz Hollanda'da böyle bir kampanya başlattı. Biz de bunun neticesinde bu arabaları aldık ve Edremit'e getirdik. Edremit Kaymakamlığı ile ortaklaşa arabalarımız dağıtılıyor. Bugüne kadar Sivas'a yardım getiriyorduk. Bu sefer de Hollanda'daki Edremitli hemşehrilerimizin istek ve katkıları oldu" dedi.

Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Elif Çakır'ın da katılımıyla gerçekleşen son dağıtım töreninde, 15'i akülü olmak üzere toplam 30 tekerlekli sandalye ile baston ve yürüteçler sahiplerine teslim edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Edremit Körfezi Balıkesir Hollanda Sivas Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title