Haberler

Hollanda'da Türk Kökenli Milletvekillerinin İhracı

Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, Hollanda Meclisi’nde kendi gruplarını kurdu.

Hollanda'da, iktidar ortağı İşçi Partisi'nden (PvdA) geçen hafta ihraç edilen Türk kökenli milletvekilleri Selçuk Öztürk ile Tunahan Kuzu, mecliste kendi gruplarını kurdu.

"Kuzu-Öztürk Grubu" adı altında mecliste görev yapmaya devam edeceklerini belirten milletvekilleri, bu kapsamda siyasi bir hareket çalışması içerisinde olacaklarını açıkladı. Toplumun tüm kesimlerinin sesini duyurmaya çalışacakları mesajı veren Kuzu ve Öztürk, başlatacakları siyasi hareketle ilgili önerilere açık olduklarını bildirdi.

Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, aynı partiden Başbakan Yardımcılığı yapan Lodewijk Asscher'in şeffaf olmadıklarını ileri sürdüğü bazı Türk kuruluşlarını ikinci kez araştırmaya tabi tutma isteğine karşı çıkmış, bu durum PvdA'da tartışmalara yol açmıştı.

Eylülde olumlu çıkan ilk araştırmanın sonuçlarını yetersiz bulan Aascher, söz konusu kuruluşların şeffaf olmamalarının entegrasyonu olumsuz etkilediğini, bu yüzden yakın takibe alınmalarını da istemişti.

Kuzu ve Öztürk ise bu tutumun adı geçen kuruluşları ötekileştirebileceğini belirterek, başbakan yardımcısının uyum politikalarını eleştirmişti. Bahsi geçen kuruluşların kanunlar çerçevesinde faaliyet gösterdiğini belirten iki milletvekili ikinci bir araştırmanın güvensizliğe yol açacağını dile getirmişti. Parti yönetiminin, tutumlarını değiştirmelerini istediği Kuzu ve Öztürk'ün geri adım atmaması üzerine ihraç kararı aldığı bildirilmişti. - Hollanda

Kaynak: AA / Güncel

selçuk öztürk İşçi Partisi Tunahan Kuzu Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title